Haberler

Kalp Hastasını Hastaneye Yetiştirmek İçin Seferber Oldular

Doğubayazıt ilçesinde kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan bir hasta, ekiplerin 3 saatlik çalışmasıyla hastaneye kaldırıldı.

Doğubayazıt ilçesinde kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan bir hasta, ekiplerin 3 saatlik çalışmasıyla hastaneye kaldırıldı.

İlçeye 57 kilometre uzaklıktaki Örmeli köyünün Çay mezrasında rahatsızlanan kalp hastası 79 yaşındaki İbrahim Salman'ın yakınları, durumu 112 Acil servis ekiplerine bildirdi.

Salman'ın hastaneye ulaştırılması için İl Özel İdaresi ekipleri, iş makineleri ile kar yağışı ve tipi yüzünden kapanan köy yolunu ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Ekiplerin yolu açmasının ardından köye giden ambulanstaki sağlık ekipleri, Salman'a ilk müdahaleyi evinde yaptı.

Salman daha sonra ambulans ile Doğubayazıt Devlet Hastanesine götürüldü.

Köy yolunun kapalı olması dolayısıyla yaklaşık 9 saatlik çabayla hastaneye ulaştırılan Salman'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Hasta yakını Sinan Salman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İbrahim Salman'ın fenalaşması üzerine durumu sağlık ekiplerine bildirdiklerini anımsatarak, "Köy yolumuzu açarak hastamızı hastaneye ulaştırdılar. Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan'a, özel idare ekiplerine ve sağlık ekiplerine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Salman 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title