Haberler

Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tuna, Beyşehir'de

Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna, İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürü Emin Sadık Aydın ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir ilçesinde av tüfeği üreten firmaları ziyaret etti.

Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna, İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürü Emin Sadık Aydın ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir ilçesinde av tüfeği üreten firmaları ziyaret etti.

Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde gerçekleşen ziyaretlerde, av tüfeği sektörüne yivli av tüfeği üretim izninin yakında başlayacağı ile ilgili müjdeler verilirken, sektörün talep ettiği ve yeşil ışık yakılan Ar-Ge desteği ve Türkiye'de kurulması istenilen CIP Test Merkezi hakkında başlatılan çalışmalar ele alındı.

Tuna, Aydın, Babaoğlu, daire başkanları, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, MEVKA yetkilileri Üzümlü ve Huğlu'da av tüfeği üretimi yapan silah üretim fabrikalarını gezerken, heyete Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol da eşlik etti.

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifinde gazetecilere açklama yapan Tuna, ülkenin taşrası denilebilecek bir köşesinde önemli bir ekonomi oluştuğunu görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Tuna, "Yerinde görünce hakikaten her yerde bulunmayacak güçlü bir potansiyelin ve dededen toruna aktarılan ciddi bir üretim geleneği ve kültürünün olduğunu burada gördük ve müşahede ettik." dedi.

Huğlu ve Üzümlü'deki üretimin daha üst lige taşınması için gerekli olan ve sektör temsilcilerinin de talep ettiği Ar-Ge desteği ve Türkiye'de kurulması istenilen CIP Test Merkezi ile ilgili olarak devletin vermesi gereken destekler olduğunu vurgulayan Tuna, şöyle konuştu:

"Bu buradaki aktörlerimiz KOP ya da MEVKA yönünden de düşünebilir ama bir üniversite ya da yerine göre Türk Standartları Enstitüsünün de desteği ile bu CIP Test Merkezi ve Ar-Ge desteğinin merkezi düzeyde bir organizasyonla sağlanması gerektiği anlaşılıyor. İnşallah bunları Ankara'ya dönünce ilgili kurumlarımızla da görüştükten sonra da sayın bakanımıza sunacağımız raporla bu destekleri hangi kanalla, nasıl organize edeceğimizin kısa sürede değerlendireceğiz. Bu gibi kurumsal yapıları oluşturmaya yönelik elimizden geleni yaparız tabi sizlerin insiyatifiyle. Birçok kapıyı sizlerle zorlayacağız."

Milletvekili Babaoğlu da "Huğlu ve Üzümlü'nün hem Türkiye geneline hem de dünyaya daha iyi açılması, daha çok tanınması, daha çok ihracat yapması, savunma sanayine daha fazla katkısı yaparak daha fazla gelire kavuşması açısından uzunca bir süredir siyasiler olarak çalışıyoruz." dedi.

İlgili bakanlıkların da bu yönde çalışmalar yaptığını hatırlatan Babaoğlu, bir farkındalık oluşturma, bu bölgedeki mevcut potansiyel ve kapasitenin Ankara'ya, bakanlıklara duyurulması adına yerelle de hep birlikte el ele vererek çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Babaoğlu Beyşehir AK Parti Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title