Haberler

"Jeotermalle 5 Milyon Konut Isıtılabilir"

Nevşehir'de, Kozaklı Belediye Başkanı AK Parti'li Erdoğan Çelik, Türkiye'nin elinde bulundurduğu jeotermal kaynaklarla ülke genelinde 5 milyon konutun ısıtılabilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Nevşehir'de, Kozaklı Belediye Başkanı AK Parti'li Erdoğan Çelik, Türkiye'nin elinde bulundurduğu jeotermal kaynaklarla ülke genelinde 5 milyon konutun ısıtılabilmesinin mümkün olduğunu belirterek, bundan sonra oluşturulacak politikaların bu yönde olması gerektiğini söyledi.

Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, Türkiye'nin jeotermal kaynakları ile Avrupa'nın birinci ve dünyanın da yedinci büyük potansiyele sahip merkezi konumunda olduğunu kaydetti.

Türkiye'de jeotermal enerji kaynaklarına sahip 20 merkezden birinin de Kozaklı olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, tüm imkansızlıklara karşın, ortaya çıkardıkları ek bazı kaynakları da devreye sokarak ilçede 2500'ü aşkın konut, işyeri, kamu kurum ve kuruluşunun bu yolla ısıtılmasını sağladıklarını söyledi.

Hedeflerinin ilçe genelindeki diğer bin konut ve işyerinin daha tamamen doğa dostu jeotermal enerji ile ısıtılması olduğunu belirten Çelik, jeotermal kaynaklarıla ülke genelinde 5 milyon konutun ısıtılmasının mümkün olabileceğinin bilimsel verilerle ortaya konulduğunu söyledi. Çelik, şunları kaydetti:

"Bu rakam bile bu konutların günümüzün ciddi çevre kirliliğine yol açan kaynaklar kullanılarak ısıtılması karşısında önemli bir kazanç olacaktır. Çünkü jeotermal enerji hiçbir şekilde çevre kirliliği ve sağlık sorunları taşımamaktadır.

Diğer yandan, geri dönüşümlü bir enerji de olan bu kaynağı gelecek nesiller de yüzyıllar boyunca kullanabilir ve ülke kaynaklarımız önemli oranda bir tasarrufa yönlendirilebilir. Bunun için, vakit geçirilmeden yeraltı kaynaklarımızın en etkin ve verimli şekilde kullanılabilmesi için politikalar geliştirilmeli ve özellikle özel sektör bu çalışma içerisinde desteklenmelidir. " - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title