Haberler

"Işıklı" darbe iması polemiğinin mimari AYM Üyesi Engin Yıldırım, tartışılan tweetlerini sildi

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım, Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını sosyal medyada "Işıklar yanıyor" notuyla paylaştı. Yıldırım, darbe iması olarak anlaşılan bu paylaşımlarını çok sayıda tepki gelmesinin ardından silerek hesabını 'korumalı' yaptı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında AYM'nin verdiği 'yeniden yargılama' kararını tanımamasına gönderme yaparak bir paylaşım yaptı.

Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı göndermede, AYM'nin fotoğrafını "Işıklar yanıyor" notuyla paylaştı. Yıldırım, bir paylaşımına gelen eleştirilere ise 'Işıklar yanıyor derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil' ifadesiyle yanıt verdi.

TWEETLERİ SİLİP HESABINI KORMALI YAPTI

Paylaşımın gündem olması sonucu Yıldırım, söz konusu tweetleri silerek sosyal medya hesabını 'korumalı' hale getirdi.

'Işıklı' darbe iması polemiğinin mimari AYM Üyesi Engin Yıldırım, tartışılan tweetlerini sildi

ENGİN YILDIRIM KİMDİR?

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın AYM sitesinde yer alan özgeçmişi:

1966'da İstanbul Üsküdar'da doğmuştur. İlk ve ortaöğrenimini Beylerbeyi'nde tamamlamıştır. 1987'de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirmiştir.

1988 yılında öğretim üyesi yetiştirmek amacıyla açılan yarışma sınavını kazanarak lisansüstü eğitim için İngiltere'ye gitmiştir. 1989'da Warwick Üniversitesi Warwick Business School'da yüksek lisansını, 1994'te Manchester Üniversitesi Faculty of Economics and Social Studies'de doktorasını tamamlamış; 1994 ile 2010 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 2003 ile 2010 yılları arasında aynı Fakültede dekanlık görevinde bulunmuştur.

9/4/2010 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından YÖK Genel Kurulunun gösterdiği üç aday arasından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiştir.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca 19/10/2015 tarihinde yapılan toplantıda Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilmiştir. 25/10/2019 tarihinde bu görevi sona ermiş olup üye olarak görevine devam etmektedir.

İngilizce bilen Engin Yıldırım evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Engin Yıldırım İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (35)

Vatandaş:

Hükümet bugune kadar. Ne yapmk istesdiyse önce algı oluşturdu sonra yaptı bu adamın iması darbe değildir ama hükümet. Herzamnki gibi mağdur edebiyatı yapıp menfaat devşirecek. Ne olursa olsun seçimle olmalı ve zaten halkın hükümete olan tepkiside ortada ekonomik açıdan memleket can çekişiyor. Yani demem oki gitmemek için herşeyi yapıcaklar ama bnce seçimde gidecekler. Belli bir guruh devletin malı deniz yemiyen keriz mantığıyla sömurmeye devam ediyor hükümet eliyle vatandaş perişan.

6
5
yanıtYanıtla
Hamza:

Bilader seçimi kayberderlerse Darbe sayarlar Tahrikatlar silahlandı nasılsa salıverirler

yanıt0
yanıt1
Hamza:

Akp Sisten nem kapar oldu! Hemen her şey Darbe oluyor , eger ki seçim olurda kaybederlerse o bile Darbe sayılîr Demedi demeyin. Ozaman kazanana kadar seçime devam :))((

4
3
yanıtYanıtla
Samı uçar:

Sen kimsin ya

6
0
yanıtYanıtla
Dorucu:

Işık lazimmis

yanıt0
yanıt0
Harbi adam:

Aym üyesi okudun haberden kim oldugunu anlamadınmı sordu soruya bak

yanıt0
yanıt0
meczup:

trt de açılış jeneriği bayrak töreniyle başlar atatürkün görüntülerine yer verilirdi şimdi atatürk görüntüleri yok acaba neden öyle ne değişti türkiye cumhuriyeti laik demokratik özgürlükler ve hukuk devleti sıralamasında zirvelerde ekonomi şahlanmış uçuyor o yüzden avrupa ve dünya bizi kıskanıyor gazeteciler ve vatandaşlar görüşlerinden dolayı mahkemelere verilmiyor hapse atılmıyor fikirlerini özgürce beyan edebiliyorlar bunu sağlayan iktidardaki yöneticilerimize ne kadar minnet duysak azdır

3
2
yanıtYanıtla
KURBAN LAZIM:

Sen ışıkları açık bıraktığın için bak dolar euro yükseldi, ekmek iki TL oldu. Ayrıca senin gözünün üzerinde kaşın var.

3
2
yanıtYanıtla
o işler eskidendi mal gürkan:

gürkan hacir kıllanması almış hükümeti, şimdi ışıklar kapalı yaparlar merak etmeyin , seçim yoluyla yendirecem dedi amarga daha ne element uyduruyorsunuz

3
1
yanıtYanıtla
ULKUCU:

yahu bu memlekete kimse özgürce konusamiyor

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title