Haberler

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Irak Başbakanı İle Konuştu

Güncelleme:

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak'taki son gelişmelerle ilgili olarak Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile telefon görüşmesi yaptı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak'taki son gelişmelerle ilgili olarak Irak Başbakanı Nuri el Maliki ile telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray'ın açıklamasına göre, görüşmede Biden, Maliki'yi, Irak hükümetinin yerel, aşiret ve ulusal düzeydeki liderlere erişimini devam ettirmeye çağırdı ve Bakanlar Konseyi'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı mücadelede hayatını kaybeden ya da yaralanan aşiret güçlerine devlet yardımları sağlanması kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Biden ayrıca, Maliki'nin Irak seçimlerinin planlandığı tarihte olacağını teyit eden açıklamasını ve ihtiyaç duyan halka insani yardımların ulaşmasını sağlama taahhüdünü de memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

Irak Başbakanı Maliki de yerel ve ulusal düzeyde devam ettirilen bir dizi siyasi girişim de dahil olmak üzere Enbar ilindeki son durumla ilgili Biden'ı bilgilendirdi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden,  ABD'nin Irak'ı uluslararası terörizmle mücadelesinde destekleyeceğini ve yardım edeceğini vurguladı. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Nuri El Maliki Beyaz Saray Joe Biden Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title