Haberler

Irak'ın Kerkük kentindeki köyde güneş enerjisiyle elektrik ihtiyacı karşılanıyor

Güncelleme:

Kerkük'ün Havice ilçesine bağlı Lezzage köyü sakinleri, evlerinin çatısına kurdukları güneş enerjisi panelleriyle elektrik ihtiyaçlarını karşılıyor. Ülkenin ilk ve tek güneş enerjisi sistemine sahip köyü olan Lezzage, elektrik kesintilerinden kurtulduğunu belirtiyor.

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Havice ilçesinin Lezzage köyü sakinleri, köy evlerinin tamamının çatısına kurdukları güneş enerjisi panelleriyle kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kentin güneş enerjisi sistemine sahip ilk ve tek köyü olarak ülkedeki elektrik kesintilerinden kurtulduklarını belirten köy sakinleri, bu sistemi, ev dışında da kullandıklarını ifade ediyor.

Lezzage köyü sakini Halil el-Azzavi, AA muhabirine, köydeki 6 bin 500 evin tamamının güneş enerjisi sistemiyle donatıldığını söyledi.

Azzavi, çevre dostu bu sistem sayesinde köydeki ücretli jeneratörlerden kurtulduklarını ve ulusal elektrik kesintilerini yaşamadıklarını ifade etti.

Diğer köylere öncü olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Azzavi, şuan 3 ya da dört köyün de aynı sistemi kullanmaya başladığını ifade etti.

Azzavi, Havice ilçesi ve köylerinin yanında Kerkük'e bağlı diğer ilçe ve köylerden de bu yönde talep geldiğine dikkat çekti.

Özellikle kışın en soğuk ve yazın en sıcak günlerinde elektrik kesintilerinin bazen 15 saatin üzerine çıktığını belirten Abdurrahman İbrahim ise güneş panelleri enerjisi sayesinde artık böyle bir sıkıntı yaşamadıklarını anlattı.

İbrahim, sistemin kendilerine gündüzleri kesintisiz elektrik sağladığını, geceleri ise enerji depolama sisteminden faydalandıklarını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Havice Kerkük Güneş Irak Çevre Enerji Teknoloji Güncel Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title