Haberler

İmamoğlu hakkında verilen karar yabancı basında! Haberi servis ederken hepsi aynı ifadeyi kullandı

Güncelleme:

Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan İBB Başkanı İmamoğlu hakkında verilen karar yabancı basında da geniş yankı uyandırdı. Birçok gazete ve televizyon haberi servis ederken İmamoğlu için "Erdoğan'ın rakibi" ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Gündeme bomba gibi düşen bu karar yabancı basında da geniş yankı uyandırdı. Birçok medya kuruluşunun haber detayında İmamoğlu için "Erdoğan'ın rakibi" ifadesini kullanması dikkat çekti.

ABD BASINI OLAYA GENİŞ YER AYIRDI

Dünya basınının olayı haberleştirme şekli de gözden kaçmadı. Amerika'nın önemli gazeteleri arasında yer alan Washington Post gazetesi, haberin başlığına "Türk mahkemesi Erdoğan'ın rakibini görevlilere hakaretten mahkum etti" yazdı. Yine ABD'de yayın yapan NBC News televizyonu ise KJ kısmında, "Türk mahkemesi Erdoğan'ın rakibine hapis cezası ve siyasi yasak getirdi" ifadelerine yer verdi.

İSRAİL BASININ GÜNDEMİNDE DE İMAMOĞLU'NA VERİLEN CEZA VAR

Yine ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times gazetesi, "Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtemel rakibine siyaset yasağı getirdi." başlığını attı. İsrail'de geniş bir kesime hitap eden Haaretz gazetesi de yankı uyandıran olayı, "Türkiye seçimlerine 6 ay kala, Erdoğan'ın rakibi hapis cezasına çarptırıldı" sözleriyle manşete taşıdı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Ekrem İmamoğlu Haberler

500

Yorumlar (10)

Zamanla Akıllanan Adam:

Erdoğan'ı devirmek isteyen batı emperyalizminin maşası sadece.

139
172
yanıtYanıtla
ercan karslı:

Devletin kurumlarına saygı duyacaksınız kimse işine geldiği gibi yorumlamayacak yargı yoruma açık bir kurum değildir gidin işinize bakın ötede oynayın

90
187
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

hakketen yau

yanıt15
yanıt29
Ancinsan Toranaga:

Erdoğan'ın rakibi mi ???????? ulan hiç güleceğim yoktu Reis altın diğeri boş teneke nasıl rakip olabilirler

86
71
yanıtYanıtla
Gamer Amca Tv:

hahahaha dogru tespit

yanıt13
yanıt16
Halit B.:

Erdoğan İstanbul belediye başkanıydı, bu zat da öyle, Erdoğan hapise girmişti, bu da ceza aldı :) Aynı filmin yeni çekimimi :)

66
16
yanıtYanıtla
Bekir ÖZDEMİR :

Erdoğan şiir okudu. Bu küfretti. Erdoğan bitik belediyeyi ayağa kaldırdı. Bu anahtar teslimi aldığı belediyeyi rezil etti. Arada büyük fark var.

yanıt26
yanıt20
mahalle sakini:

Tam da beklendiği gibi açıklama yapmışlar chp'nin gözden çıkardığı bir adayı tutukla mağdur göster oy topla bu bir tiyatro bu tutuklama ak partiye yaramaz zaten chp imamoğlu'nu gözden çıkardı bu oyun chp'ye yarar uyan Türkiye hala seninle alay ediyor birileri.

25
18
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

bakın kimler sahip çıkmış. oradan kişilik analizi yapması çok basit.

20
22
yanıtYanıtla
Tuncer Akkaya:

alper şahsi oyun oynayan birisi kollektif yönü yok onun içindirki okan hoca ondan verim alamaz onun pozisyonunda çok daha verimli olacak çok futbolcu var kulüpte

9
16
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title