Haberler

İlbank'tan Belediyelere Kaynak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İlbank, belediyelerin su ve kanalizasyon çalışmalarına 3 yılda 3 milyar 942 milyon lira kaynak sağladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İlbank, belediyelerin su ve kanalizasyon çalışmalarına 3 yılda 3 milyar 942 milyon lira kaynak sağladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP) kapsamında nüfusu 25 binin altındaki belediyelere içme suyu, kanalizasyon ve arıtma yatırımlarının gerçekleştirilmesi amacıyla 3 milyar 942 milyon lira kaynak tahsis etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İller Bankasınca 2011'de başlatılan SUKAP, nüfusu 25 binin altındaki belediyelerin yüksek maliyetli yatırımları olan içme suyu, kanalizasyon ve içmesuyu arıtma yatırımlarının kısa sürede tamamlanmasını amaçlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İlbank Genel Müdürü Tuncay Karaman, SUKAP çalışmalarında yüzde 50'lik bölümün yerel yönetimlere hibe olarak sağlandığını belirtti.

Karaman, böylece belediyelerin gerçekleştirmekte zorlandıkları yüksek bütçeli içmesuyu, kanalizasyon ve içmesuyu arıtma tesislerinin yapımına önemli katkı sağladıklarını ifade etti.

SUKAP ile 2015 yılına kadar ülke genelinde su ve kanalizasyon sorununun tamamen çözüme kavuşturulacağını ümit ettiklerine dikkati çeken Karaman, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında 18 bölge müdürlüğü aracılığıyla ülkemizin en ücra köşelerine kadar ulaşıp bu sorunun bir an önce çözümlenmesi yönünde gayret sarfediyoruz. Başbakanımızın talimatlarıyla başlatılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın liderliğinde sürdürdüğümüz bu büyük çalışmanın sonuçlarını inşallah önümüzdeki yıllarda çok daha net görme şansımız olacak." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Tuncay Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title