Haberler

Hayvansever, Köpek Katliamı Yapan Belediyenin Peşinde

Sakarya Doğa ve Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı ve Hayvan Haklari Federasyonu Baskan Sakarya Temsilcisi İrem Çatır Adapazarı Belediyesinin gizli köpek itlafı yaptığını belirterek belediye hakkında İç işleri Bakanlığına ve Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundu.

Sakarya Doğa ve Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı ve Hayvan Haklari Federasyonu Baskan Sakarya Temsilcisi İrem Çatır Adapazarı Belediyesinin gizli köpek itlafı yaptığını belirterek belediye hakkında İç işleri Bakanlığına ve Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundu. Çatır bakanlığı delil olarak ta Adapazarı'nda itlaf edilen üzerinde iğne olan Terier cinsi köpeğin veterinerde çekilmiş fotoğrafları ve otopsi raporunu gösterdi. Sakaryalı hayvansever İrem Çatır Yeni yerleşim Bölgesi Karaman'da ithaf edildiği öne sürülen Terier cinsi köpeği Arifiye Veteriner Kliniğine getirerek burada gazetecilere açıklama yaptı. Çatır Adapazarı Belediyesinin uzun süreden beri şehirde gizli köpek itlafı yaptığını belirterek şunları söyledi: "Bu köpek uzun zamandan bu yanavatandaşlar tarafından beslenen ve semtin adeta maskotu olan tamamen zararsız bir köpek. Orada oturan arkadaşlarımız ilk önce araç sesi ardından belediyenin kullandığı silah sesi ile birden balkona fırlıyorlar ve köpeğin kaçarak uzaklaştığı görerek peşine düşüyorlar. Bu esnada belediyenin aracı kaçarak uzaklaşıyor ve arkadaşlarımız köpeği bu halde buluyorlar. Köpeğin üzerinde ciddi anlamda saplanmış bir iğne var. Kliniğe yetiştirmeye çalışıldı fakat yolda öldü. Bugün otopsi için veterinere getirdik. Ölüm sebebi tamamen netlik kazansın diye kliniğe getirdik. Otopsi sonucunda elimizdeki kanıtlarla Adapazarı Merkez İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Sadece bir hayvanı bayıltmak için bu kadar yakından böylesine bir iğne atılmaz. ?

Köpeğe otopsi yapan Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız da "Belediyenin yani kamunun kanunları uygulaması gereken uyması gereken kişilerin bunları yapması bizi daha çok dehşete düşürüyor. ' diyerek şunları söyledi:

??Bu belediyenin ilk yaptığı değil. Biz defalarca gerek yüz yüze, gerekse yazılı olarak kendilerini uyardık. Kendilerinin veteriner hekimi bile bulunmuyor. 21. nci yüzyılda yaşanırken bir belediyenin veteriner hekimi bulunmuyorsa bu bir utançtır. Bu köpek kısırlaştırılmış aşısı yapılmış. Büyükşehir belediyesi tarafından aşılanmış ve cevreye zararsız hale getirilmiş, daha sonra merkez belediyesi tarafından itlaf edilmiştir. Bu gördüğünüz enjöktör belediyenin kullandığı enjektördür. Biz otopsimizi yapacağız ve raporumuzu düzenleyeceğiz"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title