Haberler

Hataylı Hristiyanlar Hacı Oldu

Hatay’da Hristiyan vatandaşlar, ’St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı’ kapsamında gerçekleştirilen ayinle hacı oldu.

Hatay'da Hristiyan vatandaşlar, 'St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı' kapsamında gerçekleştirilen ayinle hacı oldu.

St. Pierre Kilisesi içindeki kutsal sudan alıp içen Hristiyanlar, daha sonra mum yakarak dileklerde bulundu. Ardından kilise bahçesinde düzenlenen ayin başladı. Ayine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russell, Türkiye Ermeni Katolik Baş Episkoposu Levan Zekiyan, Anadolu Havarisel Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti ile çok sayıda Hristiyan din adamı katıldı.

Ayinde konuşan Türkiye Ermeni Katolik Baş Episkoposu Levan Zekiyan, "Vahim, dehşet verici ve vahşi olay sevincimizi kırdı, hepimizin kalbini büyük hüzünle sardı. Kurbanlara Allah'tan rahmet dileriz, hastanelerde tedavi görmekte olan yaralılara da acil şifalar dileriz. Maalesef bu tür olaylar gittikçe çoğalmakta, bizim aciz güçlerimizden çok daha fazla bir büyük güç gerektirmekte ki bunlara mani olabilelim" dedi.

Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ise, Antakya Kilisesi'nin kurucuları olarak bu bayramı her sene 29 Haziran'da kutladıklarını belirterek, "Aziz Pavlus ve Petrus'u, Hıristiyanlığın ilk yayılmasında etkili olan iki önemli şahsı bugün anıyoruz. Bugün bu ortamda Ortodoks ve Katolik kiliselerinin temsilcileri olarak bir evrensel barış duası yapmaya geldik. Biliyorsunuz ki Hristiyanlık ilk defa bu memleketten dünyaya yayıldı. Bu vesileyle bu bayramın bütün dünyaya barış, sevgi ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu saldırıların biran önce son bulmasını istiyoruz, çünkü dünyanın sevgi iklimine ihtiyacı var. Özellikle kendi coğrafyamızın, buradan dünyaya vereceğimiz mesajlar bunun üzerine olacak, bütün dualarımız bunun üzerine olacak" dedi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aziz Petrus Türkiye Politika Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Bakmadan Geçme

Survivor ilk eleme adayı kim oldu? 4 Haziran dokunulmazlığı kim kazandı? Survivor Merve eleme adayı mı? Resmi Gazete bugün (4 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi! Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 4 Haziran Kabine Toplantısı gündemi nedir? Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title