Haberler

Gümüşhane'de "8. Kanuni Günleri" Etkinliği

Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce 8. Kanuni Günleri etkinliği düzenlendi.

Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce 8. Kanuni Günleri etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Gümüşhane Belediyesi mehter takımı eşliğinde Fuadiye Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ni takip ederek Belediye Hizmet Binası önünde sona eren yürüyüşle başladı.

Ata binen Kanuni Sultan Süleyman'ın da canlandırıldığı yürüyüşte, Gümüşhane Belediye Başkan Vekili Teyyar Demirel, Gümüşhane Vali Yardımcısı Şenol Turan, Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Trabzon Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof.Dr. Ali Baki, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Süleymaniye Mahallesi'nde devam eden etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Turan, "Kanuni'nin isminin zikredildiği yerde göğsünüzün kabarmaması imkansız. Bugün onun adıyla anılan Gümüşhane'nin Süleymaniye Mahallesindeyiz. Yakın bir gelecekte Süleymaniye'yi Kanuni Sultan Süleyman'a yakışır bir hale getireceğiz." dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ise, şunları kaydetti:

"Orta Asya'dan başlayan Türk tarihi hikayemiz, Oğuz beylerinden Süleyman Şah ve torunları liderliği ile çağlar kapatıp çağlar açarak, yeni bir medeniyetin yoluna girdi. Bu medeniyet yolunda 10. bayrağı taşıyan, taşıdığı yıllarda gerek savaş meydanlarında, gerek devlet yönetiminde, gerek kamu düzeni alanlarında başarısıyla taraflı tarafsız tüm dünya tarihçilerinin 'Muhteşem Süleyman' olarak adlandırdığı, İslam dünyası tarafından ise, devlet yönetimi alanında vaaz ettiği kanunlar nedeniyle 'Kanuni' lakabıyla anılan, Osmanlı imparatorluğunun 10. Padişahı Kanuni Sultan Süleyman Han'ı doğumunun 521. yıl dönümünde burada bir kez daha minnet ve rahmetle anıyoruz."

Etkinlik, Gümüşhane Belediyesi mehter takımının gösterisi ve katılımcılara Kanuni pilavı ikramıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman Şenol Turan Gümüşhane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title