Haberler

Gül, Zere'yi Affetti

Cumhurbaşkanı Gül, Mahkum Koğuşunda Ölüm Kalım Mücadelesi Veren Güler Zere'yi Affederek Cezasını Kaldırdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kanser hastalığı nedeniyle mahkum koğuşunda ölüm kalım mücadelesi veren 37 yaşındaki Güler Zere’yi affederek cezasını kaldırdı.

Terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu ve eylemlere katıldığı gerekçesiyle 34 yıl hapse çarptırılan Zere, cezaevindeki 14’üncü yılında damak kanserine yakalanmıştı. Gül, dünkü Elazığ ziyareti sırasında, Zere’nin affedilmesi konusundaki sorular üzerine, Elazığ’da, “Raporlarda ciddi bir hastalığı olduğu için hapishanede artık kalamayacağı belirtiliyor. Bu noktada vicdani kanaatimi raporlar yönünde kullanacağım” demişti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da baba Haydar Zere’yi arayarak, “Durumu Cumhurbaşkanımıza aktaracağım. Son karar onun. İnşallah kısa süre içinde serbest kalır” demişti.

Cumhurbaşkanı Gül, Zere ile birlikte, Nurettin Ateş, Şirin Aydın ve Fehmi Akar adlı mahkûmların cezalarını da affetti. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Gül’ün, Anayasanın 104. maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde sözü edilen ‘sürekli hastalık’ sebebiyle ilgililerin kalan cezalarını kaldırdığı belirtildi.

Babadan af teşekkürü

? CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün dün affettiği Güler Zere’nin babası Haydar Zere, “Çok mutluyum. Gecikme oldu ama yine de Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Haydar Zere Hürriyet’e duygularını şöyle dile getirdi: “Tek amacımız Güler’i yaşatmak. İstanbul’a götüreceğim. Tam teşekküllü bir hastanede tedavisini yaptırmak istiyorum. Uzun yıllar yaşaması, bizimle beraber olması için uğraşacağım. Güler gibi sağlığı bozuk hükümlülerin, devletimizin büyükleri tarafından affedilmesini istiyorum. Dışişleri Bakanı’nın telefonundan sonra kızımın her an serbest kalmasını bekledim. Gözüm kulağım sürekli televizyonlardaydı. Bu mutlu haberi bugün (dün) öğrendim. Gelen telefonlardan daha annesi ile konuşamadım. Haberi duyunca annesi de çok sevinmiştir.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title