Haberler

'Grup Dergah' gönülleri Fethetti

Güncelleme:

Ziyaret Beldesinde konser veren, Dursun Ali Erzincanlı ve 'Grup Dergah', izleyenlerin gönlünü fethetti

Siirt Valiliği himayelerinde, Baykan Kaymakamlığı, ve Ziyaret Belde Belediye Başkanlığınca düzenlenen ' Veysel Karani Anma etkinlikleri' çerçevesinde, Dursun Ali Erzincanlı ve Grup Dergah dinleyenleri mest etti.

Kuran-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başlayan program, Peygamber efendimizin şiirlerini yorumlamakla ünlü Dursun Ali Erzincanlı,nın birbirinden güzel okuduğu şiirler, vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.

Daha sonra, Veysel Karani türbe avlusunda, konser veren 'Grup Dergah', Türkçe, Kürtçe ve arapça okuduğu ilahiler, avluda toplanan binlerce vatandaşa, manevi havanın etkisiyle farklı bir gece yaşattı.

Grup Dergah'ın verdiği konser, dinleyenleri mest etti. Birbirinden güzel eserleri seslendiren grup, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Konser sonrası, Dursun Ali Erzincanlı ve Grup Dergah'a teşekkür eden Vali Musa Çolak, Ziyaret Beldemizi, bütün dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

Vali Musa Çolak, "Peygamber aşığı, Anne Sevgisinin Sembolü Veysel Karaninin bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarıp, gelecek nesillere aktaracak olan bu kültür ve sanat etkinlikleri ile vatandaşlarımıza kültürel değerlerimizi en iyi şekilde yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Program sonunda Veysel Karani Anma etkinlikleri'ne destek veren kuruluşlara ve sponsor firmalara, Vali Musa Çolak tarafından plaket verildi.

Konser sonrası duygularını dile getiren izleyiciler, son yıllarda başlatılan kültürel çalışmaların en üst düzeye geldiğini dile getirdiler. Eskiden göstermelik yapılan bu tür organizasyonların,artık halktan da büyük bir ilgi ve destek gördüğünü ifade eden bazı vatandaşlar, bu aşamaya gelmenin önemine dikkat çektiler. Organizasyonla, Vatandaşlara kültür-sanat etkinliklerinin yaşatıldığını kaydeden izleyiciler, kendilerine bu tür kültürel etkinliklerini yaşatanlara da teşekkür ettiler.

Etkinlikler bu gün yazar Sinan Yağmur'un gerçekleştireceği söyleşi ve imza gününün ardından, semah göstersisi ile sona erecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dursun Ali Erzincanlı Veysel Karani Musa Çolak Baykan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title