Haberler

"Godot'yu Beklerken" sezonun son iki oyunu ile Zorlu PSM'de

Güncelleme:

Şahika Tekand ve Studio Oyuncuları tarafından, Performatif Sahneleme ve Oyunculuk Yöntemi ile sahnelenen ölümsüz Samuel Beckett eseri, 7 Kasım'dan beri Zorlu PSM'de ziyaretçileri ile buluşuyor.

Şahika Tekand'ın yönettiği "Godot'yu Beklerken" sezonunson iki oyunu için Zorlu PSM Drama Sahnesi'nde.

Şahika Tekand ve Studio Oyuncuları, 1990'da Samuel Beckett'le başladıkları serüvenlerini, 2016'da,yine ve bu kez yazarın en önemli tiyatro metinlerinden Godot'yu Beklerken ile Zorlu PSM sahnesinde sürdürüyor. İlk kez Mayıs 2016'da 20. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin açılış oyunu olarak sahnelenen; Studio Oyuncuları, İKSV, 0090 ve Toneelhuis ortak yapımı olan Godot'yu Beklerken, yoğun istek üzerine ek bir gösterimle festivalin kapanışını da gerçekleştirdi. Oyunun yönetmeni Şahika Tekand festivalin Onur Ödülü'ne de layık görüldü.

Godot'yu Beklerken'in güçlü kadrosunda Studio Oyuncuları'nın deneyimli oyuncuları yer alıyor. Cem Bender, Yiğit Özşener, Sedat Kalkavan, Onur Berk Arslanoğlu ve Mehmet Okuroğlu, Nilgün Kurtar ve N.Deniz Korkmaz'ın oynadığı oyun Performatif Sahneleme ve Oyunculuk Yöntemi adına önemli bir yapıtaşı niteliğinde.

Yönetmen, beklemek eylemi ve beklenti, umut etmek ve umutsuzluk, var olma arzusu ve var olmaya mahkumiyet kavramlarını, doğuşla vadedilen geleceğin sonluluğunun yarattığı akıldışılık ve bunu akla uygun kılmak üzere verilen çaresiz uğraşı ifade eden bir oyun düzeni kuruyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Samuel Beckett Şahika Tekand Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title