Haberler

Gençlerden Resim Sergisi

Güncelleme:

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi Turgut Reis Lisesinden 100 öğrencinin hazırladığı Resim sergisi ile ilk lise sergisini gerçekleştirdi.

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi 2013 yılı Sergi etkinlikleri programı içerisinde Turgut Reis Lisesinden 100 öğrencinin hazırladığı Resim sergisi ile ilk lise sergisini gerçekleştirdi.

Sergi açılış kokteyline Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Turgut Reis Lisesi Müdürü Sait Gönen, ilköğretim ve Lise Okulu Müdürleri, Müdür Yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve velilerden oluşan katılımla gerçekleşti.

Sergi açılış kokteylinde konuşma yapan Turgut Reis Lisesi Müdürü Sait Gönen "Okulumuz öğrencilerinin, okulumuz resim öğretmeni Nihat Yücel rehberliğinde hazırladığı resim sergisinin açılışı için buradayız.

Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk " Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur "sözüyle sanatın milletler için ne denli önemli olduğunu vurgulamıştır. Her sanat sanatkarını anlatır. Buradaki sanat eserleri de öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini anlatmaktadır. Bir düşürün dediği gibi güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından zevk alır diyerek sanattaki düşüncelerin güzelliğini anlatmaktadır.

Güzelliklerini tuvale yansıtan öğrencilerimiz tebrik eder, daha nice güzel eserler vermelerini temenni ederek katılımından dolayı herkese teşekkür ederim." Dedi.

Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk " Turgut Reis lisesinin 100 kişilik dev öğrenci kadrosuyla hazırlamış olduğu birbirinden değerli 28 eserle Kültür Merkezimizde ilk lise sergisini açmış bulunuyoruz. Her sanat eseri yaşanmış heyecanın duygusal karşılığıdır. Ne mutlu ki bizlere beldemizde böylesine yüksek ruhlu sanatçı adayları yetiştirilmekte. Öğretmenlerimizi de candan teşekkür ediyorum gelecek nesillere böyle değerli, bilinçli, sanatı seven bireyler yetiştirdikleri için. Eğer öğrencilerimizin içlerinde sanata dair ufacık bir kıvılcım varsa bunu geliştirmelerini temenni ederim çünkü yaratıcılık, öğrenilebilen, geliştirilebilen bir güçtür." Dedi. Konuşmasının ardından Turgutreis Lisesi okul müdürüne okulu adına teşekkür belgesini verdikten sonra okul müdürleri ile birlikte açılış kurdelasını kestiler.

Turgutreis Lisesi Resim Sergisi 100 öğrencinin hazırladığı 28 eserden oluşmaktadır. Eserlerini yağlı boya ile tuval üzerine uygulayan öğrenciler eserleriyle usta sanatçılara taş çıkartmaktadırlar. Yapmış olduğu eserlerdeki güzelliği anlatmakta kelimeler yetersiz kalıyor. Genç sanatçılarımızın eserleri 08 Mayıs 2013 tarihine kadar Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi Turuncu Galeri de ziyarete açıktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Dinçberk Şevket Sabancı Sait Gönen Turgutreis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title