Haberler

Gençler Mesleklerini Seçiyor

Güncelleme:

Gençler mesleklerini Anabilim Kariyer Günleri'nde seçiyor.

Gençler mesleklerini Anabilim Kariyer Günleri'nde seçiyor

Şubat ayında gerçekleşecek Anabilim Meslek Tanıtım Günleri'nde Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner, Yönetmen Ezel Akay, Eğitimci Sait Gürsoy ve her meslekten profesyoneller öğrencilerle bir araya gelecek.

İstanbul'da çeyrek asırlık tecrübesiyle hizmet veren Anabilim Eğitim Kurumları, geleneksel Meslek Tanıtım Günleri ile LYS öncesi gençlere rehberlik ediyor. Türkiye'nin alanında başarılı isimleri, Anabilim Eğitim Kurumları Kariyer Günleri'nde öğrenciler ile bir araya gelerek, öğrencilerin meslek seçimi ile ilgili bilgi ve birikimlerini paylaşacaklar.

Anabilim Eğitim Kurumları Ataşehir Merkez Kampüs'te gerçekleşecek Meslek Tanıtım Günleri'nde; Eğitimci Sait Gürsoy, Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner ve Yönetmen Ezel Akay başta olmak üzere alanında uzman birçok profesyonel ve akademisyen, meslekleri ile ilgili ayrıntıları öğrencilere birinci ağızdan aktaracak.

Doğru meslek seçimi toplum için önemli

Hızla değişen çağda pek çok kişinin bu kriterleri dikkate almadan mesleğini seçtiği için yeteneklerinden uzakta, üretkenlikten yoksun, başarısızlık nedeniyle mutsuz olmuş bireylerin sayısının hızla arttığını hatırlatan Anabilim Eğitim Kurumları Lise Müdürü Seda Zeynep Aytaçlı, bu derece önemli bir kararı vermeden önce öğrencinin kendi özelliklerini bilmesi ve seçeceği mesleği tüm yönleriyle tanıması gerektiğinin önemine dikkat çekti.

Anabilim Eğitim Kurumları'nın bu noktada önemli bir misyon üstlendiğini belirten Aytaçlı, Meslek Tanıtım Günleri'nde asıl önemli olanın; uzmanların meslekleri ile ilgili tüm ayrıntıları aktararak öğrencilerin akıllarında hiç bir soru işareti kalmaması olduğunu vurguladı.

Anaokulundan üniversiteye kariyer yönetimi anlayışıyla, bir Anabilim kuruluşu olarak hizmet veren Anabilim Kariyer Akademisi'nin katkılarıyla düzenlenecek etkinlik, 12, 19 ve 21 Şubat tarihlerinde üç gün süreli olarak planlandı. FM, TM ve TS bölümlerinden 30'a yakın mesleğin uzmanları tarafından tanıtılacağı etkinlikte; 'çalışma koşulları' , 'işin gerektirdiği fiziksel ve eğitimsel özellikler', 'olumlu ve olumsuz yanlar', 'maddi kazanç' ve 'gelecekteki durumu' gibi konu başlıkları masaya yatırılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sait Gürsoy Ezel Akay İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title