Haberler

"Gelecekte Su Çatışmaların Odağı Olacak"

Maden Mühendisi Veysel Erdoğan, Suyun Dünyadaki Bütün Her Şeyden Daha Değerli Olduğunu Belirterek, Gelecekte Suyun Çatışmaların Odağı Haline Geleceğini Söyledi.

Maden mühendisi Veysel Erdoğan, suyun dünyadaki bütün her şeyden daha değerli olduğunu belirterek, gelecekte suyun çatışmaların odağı haline geleceğini söyledi.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Samsun 1. Yeraltı Suları Çalıştayı"na konuşmacı olarak katılan maden mühendisi Müşfik Veysel Erdoğan, suyun stratejik önemi ve su politikaları konusunda bilgi verdi. Dünyadaki su kaynaklarının küresel ısınma gibi nedenlerle nicelik ve nitelik olarak azaldığını söyleyen Erdoğan, "Suyun herhangi bir alternatifi yoktur. Bu durum suyu dünyadaki bütün her şeyden siyasi ve ekonomik olarak daha değerli, önemli kılıyor. Birleşmiş Milletler bugün Ortadoğu'da var olan su sorunlarının 2040 yılında ciddi boyutlara ulaşacağını açıklıyor. Bu da bize gelecekte suyun siyasi anlaşmazlıkların, çatışmaların odağı olacağını gösteriyor" dedi.

Türkiye'nin sınırlarını aşan akarsular konusunda ulusal politikaları açısından sorunlar yaşadığına dikkat çeken Erdoğan, "Ülkemizdeki mevcut su kaynaklarımızın yüzde 36'sı ülke sınırlarını aşan kaynaklardır. Özellikle Fırat ve Dicle nehirlerinin paylaşımı notasında bazı sorunlar var. Türkiye Avrupa Birliği'ne, 2009-2013 yılları arasında suyla ilgili bir yasa çıkarmayı taahhüt etti. Bu su yasası çıkarılırken mutlaka ulusal politikalar ön planda tutulmalıdır" diye konuştu.

(İG-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title