Haberler

Gazeteci Yazar Ömer Lütfi Mete Denizli'de Söyleşiye Katıldı

Gazeteci Yazar Ömer Lütfi Mete, Bir Söyleşide Türkiye'nin Sanayileşme Hamlesinde Anadolu Sermayesi'nin Öneminin Büyük Olduğunu Söyledi.

Gazeteci yazar Ömer Lütfi Mete, bir söyleşide Türkiye'nin sanayileşme hamlesinde Anadolu Sermayesi'nin öneminin büyük olduğunu söyledi.

Ömer Lütfi Mete, Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi'nin davetlisi olarak Denizli'ye geldi. Dernek binasında gerçekleşen sohbeti MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Ayhan Doğruyol, Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği (DEKAD) Başkanı İbrahim Uzunoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Uğur Erdoğan, MÜSİAD Denizli Şubesi eski başkanlarından Şahin Tin ve çok sayıda kişi izledi.

Gazeteci yazar Ömer Lütfi Mete'yi ağırlamaktan büyük kıvanç duyduğunu belirten MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Ayhan Doğruyol, "Yoğun programları arasında MÜSİAD Denizli Şubesi ve Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin davetine icabet ederek, teşrif eden üstadımız Ömer Lütfi Mete'ye teşekkür ediyorum. Fikirlerinden daima istifade ettiğim bir ağabeyimizi, üyelerimizle bir araya getirmek, ağırlamak ve misafir etmek bizim için bir bahtiyarlık" dedi.

Gazeteci yazar Ömer Lütfi Mete, Anadolu sermayesinin dışarı açılmasında ve büyümesinde ortaklığın önemi olduğunu belirtti. Şirketler arasında ortaklık faktörünü araştıran firmaların gelişen dünyaya adaptasyon sürecinin daha hızlı olduğunu anlatan Mete, şöyle konuştu: "Türk sanayiinde hatırı sayılır noktaya gelen firmalara bakıldığında, şirketler arası ortaklığın farklı olduğunu görüyoruz. Bugün ülke ekonomisinde başrolleri oynayan firmalara baktığımızda; önce montaj sanayini kurdu ardından da yerli üretime geçti. Üretimde, ülke sınırlarını aştı. Dünyanın dev markalarıyla iş birliğine giriştiklerini görüyoruz. Büyük yatırım yapan firmaların eleman istihdamı konusunda daima tereddüt içinde kaldıkları oluyor. Her şey insanla oluyor. Yetişmiş insan gücünüz yoksa, sanayide başarıya ulaşamıyorsunuz. Türkiye, yarım asır önce bu insan gücünden mahrumdu. Ama şimdi yetişmiş insan gücüne kavuşuyor." (SK-GHO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title