Haberler

Fü'de Yapıların Güçlendirilmesi Semineri

Elazığ Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Tarafından "Sarılma Etkisi Altındaki Betonun Eksenel Basınç Deformasyon Davranışının Tahmini Modellenmesi" Konulu Bir Seminer Düzenlendi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından "Sarılma Etkisi Altındaki Betonun Eksenel Basınç Deformasyon Davranışının Tahmini Modellenmesi" konulu bir seminer düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Mavi Salon'da yapılan seminere, Dekan Prof. Dr. Cengiz Yıldız, bölümün öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Fatih Çetişli, yapıların güçlendirilmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Sarılma etkisi altındaki betonun eksenel basınç deformasyon davranışının tahmini modellenmesi çalışmalarının ana hedefi, sarılma etkisi altındaki betonun ekseni altındaki çalışmalardır. Betonun sarılma etkisi altındaki eksenel basınç dayanımında da iyileşme gündeme gelebilir. Betonun yanal sarılması için ekonomik mantıklı tasarım stratejileri gerekir" diye konuştu.

(EK-EST-GS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title