Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da düzenlenen "Demokrasiye Destek Mitingi"ne telekonferansla canlı bağlanarak, Kıbrıs Türk halkına seslendiği konuşmasının dev ekrandan izlendiği demokrasi nöbetine, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ve AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer de destek verdi.

Meydanı dolduran kalabalığa seslenen Vali Karaloğlu, 15 Temmuz 2016'nın ülke tarihi için altın günlerden birisi olduğunu söyledi.

Karaloğlu, "15 Temmuz Türk demokrasi devrimidir ve milletin zaferidir. 3 haftadır bu meydanda halkımızla birlikteyiz. Bugün cuma. İşte böyle bir mübarek günde şerefli ordumuzun içine gizlenmiş ve bir meczuba uymuş hain bir çete millet iradesine kastetti. Milletin oyuyla seçilmiş değerli Cumhurbaşkanımızın hayatına kastetmek istedi. Pazar günü Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Yenikapı'da final olacak. Bu meydanda da final olacak. Saat 17.00'da bütün Antalya'yı bu meydana bekliyoruz." dedi.

Antalyalı muhtarlarla birlikte platforma çıkan Hüseyin Akdeniz de muhtarlar olarak 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini nefretle lanetlediklerini dile getirdi.

Darbenin karşısında, milli iradenin yanında olduklarını Antalya'dan bir kez daha haykırmak istediklerini ifade eden Akdeniz, "Bu darbe girişiminde biz muhtarlar olarak sokağa çıkarak demokrasimize sahip çıkmaya çalışırken 2 muhtar kardeşimizi şehit verdik. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Parlamentomuza sesleniyoruz, demokrasinin teminatı olan biz muhtarlar milli iradenin yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbetini" sürdürdü.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Hüseyin Akdeniz Antalya Kıbrıs Politika Güncel Haberler

title