Haberler

Fehriye Erdal'ın Avukatı Davadan Çekildi

Güncelleme:

İş adamı Özdemir Sabancı suikastı faillerinden, terör örgütü DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'ın Belçikalı avukatı ödemelerde yaşanan sorun nedeniyle davadan geri çekildi.

İş adamı Özdemir Sabancı suikastı faillerinden, terör örgütü DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'ın Belçikalı avukatı Paul Bekaert davadan geri çekildi.

İTİRAZ SÜRESİ DOLDU, AVUKATI ÇEKİLDİ

25 Mayıs'ta yapılan duruşmada Türkiye'de işlediği suçlardan Belçika'da yargılanmasına karar verilen Erdal'ın avukatı Bekaert, yasal 15 günlük süre içinde karara itiraz etmedi. Süre geçen cuma günü dolarken, bu sırada avukat Bekaert davadan çekildi.

ÇEKİLME NEDENİ ÖDEMELER YAŞANAN SORUN

Bekaert'in ofisi AA muhabirine çekilme kararını doğrulasa da özel bir sebebinin olmadığını söyledi. Ancak edinilen bilgiye göre, çekilme kararında ödemelerde yaşanan sorun ve müvekkilinin firari olması etkili oldu.

BARONUN TEKLİF GÖTÜRDÜĞÜ AVUKATLAR KABUL ETMEDİ

Bu gelişme üzerine Brugge Mahkemesi, barodan Erdal için avukat atmasını istedi. Ancak teklif götürülen avukatlardan hiçbiri şu ana kadar savunma yapmayı kabul etmedi. Teklifi kabul eden çıkmaması halinde baro bir avukatı zorunlu olarak görevlendirebilecek.

Avukatların ret kararında ise hem davanın içeriği hem de DHKP-C üyesi Erdal'ın firari olmasının etkisinin bulunduğu öğrenildi.

SABANCI SUİKASTİ

İş adamı Sabancı ile Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe, 9 Ocak 1996'da DHKP-C'li teröristler tarafından İstanbul Sabancı Center'da öldürüldü.

Cinayetin Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından işlendiği tespit edildi. Duyar yakalanıp hapse atıldı ve 1999 yılında hapishanedeki bir isyan sırasında öldürüldü. Erdal ve Akkol ise kaçmayı başardı. Yunanistan'da yargılanıp serbest bırakılan Akkol, ocak ayında Türkiye'ye yasa dışı yollardan girince yakalandı.

Erdal ise 1999 yılında Belçika'nın Knokke kentinde kaldığı apartmanda yangın çıkması sonucunda sahte pasaportla yakalanıp yargılandı. Bir yıla yakın cezaevinde kaldıktan sonra ev hapsine alınan Erdal, Mart 2006'da firar etti.

Eylül 2007'de Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı yargılanması kararı verilse de daha sonra bu karar bozuldu. Sabancı ailesinin başvurusu üzerine süreç yeniden başladı. Belçika'da 2016 yılında terör kanununda yapılan değişiklikle Erdal davası yeninden ele alındı. 25 Mayıs'ta görülen davada DHKP-C'li teröristin 3 cinayetten yargılanmasına karar verildi. Adli tatil sonrası başlaması beklenen yargılamada, Erdal suçlu bulunursa 20 yıla kadar hapis cezası alabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Özdemir Sabancı Belçika Bekaert Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500

Yorumlar (1)

Hasta Adam bati avrupali Mobil-IOS:

Sahil kenarinda yaşamiş Haaa

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title