Haberler

Eski Bozüyük Belediye Başkanı Berberoğlu Hakkında Açılan Dava

"Zimmet" suçlamasıyla tutuklu bulunan Berberoğlu'nun, tutuksuz yargılanmasına karar verildi

"Zimmet" suçlamasıyla tutuklu bulunan eski Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun, yargılanmasına devam edildi.

Berberoğlu'nun hazır bulunduğu Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mahkeme heyeti, Berberoğlu'nun tutuksuz yargılanmasına karar verdi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınarak ve 21 Şubat'ta tutuklanan Berberoğlu, Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye oldu.

"Bize verilen bir görev var, onun tamamlanması lazım"

Berberoğlu, cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, hiç kimseye herhangi bir kırgınlık veya kininin olmadığını bildirdi.

Gazetecilerin, Bozüyük Belediye Başkanlığı için gelecek seçimlerde aday olup olmayacağı sorusunu Berberoğlu, şöyle yanıtladı:

"Siyasi olarak bir şeyi bırakmak çok zor. Bize verilen bir görev var, onun tamamlanması lazım. Ailemle birlikte bunları düşüneceğiz, tartışacağız ve bir aya kadar kararımı vereceğim. Şu anda bir şey söylersem, sizleri de yanıltmış olurum. Bir çıkalım, 'Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler' diyor, İbrahim Hakkı Hazretleri. Biz de diyoruz ki, 'Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler'. Hiçbir arkadaşımın buralara gelmesini, böyle bir olay yaşamasını istemem."

Berberoğlu'nun avukatı Şenol Özel ise iddia edilen 200 bin liralık zimmet miktarının, 150 bin lira olduğunun ispat edilmesiyle, söz konusu miktarın ödendiğini ve "İddia edilen zimmet miktarının karşılanması, delillerin toplanması ve suçun vasfının değişme ihtimali" gerekçeleriyle Berberoğlu'nun, çıkarıldığı mahkemece tahliye edildiğini kaydetti.

Yakınları ve ailesi tarafından karşılanan Berberoğlu, açıklamaların ardından cezaevinden ayrıldı.

Duruşma, 11 Aralık'a ertelendi. - Bilecik

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Ahmet Berberoğlu Bilecik Bozüyük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title