Haberler

Ergenekon Operasyonu

Ergenekon Soruşturması Kapsamında Gözaltına Alınanların Sayısı 13'e Yükselirken, İşçi Partisi (İp) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Gözaltına Alınmasını Protesto Eden Bir Grup, Emniyet Müdürlüğü Önünde Basın Açıklaması Yaptı.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınanların sayısı 13'e yükselirken, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in gözaltına alınmasını protesto eden bir grup, Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

İP Genel Başkanı Perinçek'in gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla Beyoğlu'ndaki parti binasından hareket eden bir grup partili, Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek protesto gösterisinde bulundu. İP Genel Başkan Yardımcıları Erkan Önsel ve emekli Tuğgeneral Servet Cömert'in de aralarında bulunduğu 50 kişilik grup, emniyet girişinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Polisin bina girişinde yoğun güvenlik önlemi aldığı açıklamada Önsel, Perinçek'in gözaltına alınmasının haksız olduğunu ve genel başkanlarına desteklerinin süreceğini söyledi.

Önsel, Ergenekon soruşturması kapsamında Perinçek, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve bazı kişilerin gözaltına alınmalarının zamanlama olarak dikkat çekici olduğunu iddia etti. Önsel, "Göreceksiniz bu dava tepetaklak olacaktır. Bu dava ile ilgili gözaltına alınanlar en kısa zamanda halkın karşısına çıkıp gerçekleri anlatacaklardır" diye konuştu.

Önsel'in açıklamasının ardından partinin Genel Başkan Yardımcısı emekli Tuğgeneral Servet Cömert de gözaltına alma olayına tepki gösterdi. Vatanseverlerin gözaltına alındığını ve Perinçek'in vatansever olduğu için gözaltına alındığını savunan Cömert, "Doğu Perinçek ne yapmıştır da gözaltına alınmıştır" dedi.

Partili topluluğun açıklama yaptığı sırada polisin emniyet önü ve etrafında sıkı güvenlik önlemi aldığı gözlendi. Caddenin trafiğe kapatılmaması için kalabalığı ve basın mensuplarını sık sık uyaran polis, grubun emniyet binasına yaklaşmasına izin vermedi.

Öte yandan, operasyon kapsamında toplam gözaltı sayısının 13'e ulaştığı belirtildi. Buna göre ilk gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, sanayici İbrahim Benli, gazeteci Adnan Akfırat, Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya, Doğu Perinçek'in koruması Yusuf Beşerik'ten sonra, Yusuf Tuncer, Aydın Gergin, Mahir Çayan ve Aykut Tokat'la birlikte gözaltı sayısının 13'e yükseldiği öğrenildi.

(AS-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title