Haberler

Muhtarla yeni taşınan köylülerin arasındakiler 'Entel köy Efe köye karşı' filmini aratmadı

Güncelleme:

Bursa'da Yenişehir ilçesine bağlı Marmaracık köyüne şehirden köye göç edenler ile köyün yerlileri arasında yaşanan olaylar, "Entel köy Efe köye karşı" filmini aratmayacak cinsten.

Yenişehir ilçesine bağlı Marmaracık köyü, bulunduğu yerden ayrılarak 2 kilometre aşağı taşınmıştı. Taşınan köylüler, taşındıkları evlerini ise şehirden gelen vatandaşlara sattı. Şehirden gelenler de burada ekolojik tarım yapmaya başladı. Evlerine elektrik ve su bağlatmak isteyen yeni yerleşenler, iddiaya göre Marmaracık köyü muhtarının kendilerini engellemesi üzerine resmi dairelerdeki işlemlerini halledemedi. İmar barışından faydalanıp belge de aldıklarını belirten yeni taşınanlar, yetkililerden evlerine elektrik ve su verilmesini istedi.

"MUHTAR BİZE BİR KERE RANDEVU VERMEDİ"

Eski köylülerle herhangi bir sorunları olmadığını ifade eden yeni taşınanlar, "Muhtara defalarca gittik. Bir kere bize randevu vermedi. Bizim kimseyle bir meselemiz yok. Bizim taşındığımız yer eski köy. Marmaracık köylüleri eskiden burada yaşıyorlarmış, sonra köyü aşağıya taşımışlar. Köylüler terk ettikleri eski yerlerini bize sattılar. Biz de buraya taşındık. Biz buraya altyapı istiyoruz. Burada 50 hane yaşıyor. Muhtar bizim sıkıntımızı çözmek için resmi kurumlarla yazışmayı başlatacak kişidir, ama bizi geri çevriliyoruz. Muhtar, Yukarıdaki köy de bizim yerleşim sınırlarımız içinde dese bütün işimiz hallolacak. Ama bir türlü buna yanaşmıyor" diye konuştu

MUHTAR SUSKUN KALDI

Marmaracık köyünün muhtarı Mithat Arı ise, bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayacağını söyleyerek suskun kaldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmaracık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

meczup:

tipik bir topal ördek vakası vakti zamanında istanbulda bir muhtarada oy vermemişlerdi o da istanbullulara darılıp hizmetlere sekte vurmaya çalıştı bu muhtarlar bi acayip ellerine geçirdikleri devletin yetkilerini vatandaştan hıncını almak için kullanıyor ama kendi çukurlarını kazıyorlar

19
3
yanıtYanıtla
MUHTAR HAKLI:

Köyde yaşamamış köyün en zor zamanlarında köyü terk etmiş gitmişler metropolde yaşamışlar köyün ortak menfaatlerine hiçbir katkısı olmamış, kısacası hiçbir yardımda bulunmadan vermeden almak istiyorlar vermeden almak Allaha mahsustur köye gelirken sizi zorlaması normal muhtarın.

4
15
yanıtYanıtla
Okur:

Gönlümüz kırılıyor bu tür olaylarda evet. Ancak devlet hizmet getirecek köyün bir zararı yok ki. Mülk onların ise diledikleri zama nkullanamk da hakları değil mi acaba?

yanıt4
yanıt0
AVCI:

1-Yeni yerleşenler köyün eşrafı değiller2-Para verip almışlar3-Yeni yerleşimcilere aldıkları yerleri bu köylüler satmış4-Öyleyse sen neyin kafasını yaşıyorsun

yanıt0
yanıt2
Muhtar haklı:

Aslen o köyden değilsiniz köylü hayvan yapar kokuyor diye şikayet edersiniz

6
9
yanıtYanıtla
YESUGAY:

DAMLARI KÖYÜN DIŞINDA OLACAK HAYVANLA İNSAN AYNI KAPIDAN BAHÇEYE GİRMEYECEK OLMASI GEREKEN

yanıt2
yanıt1
Adem Civelek:

Ne kadar nezaketten ve saygıdan uzak bir yazı yazmışsın.

yanıt5
yanıt1
RehaMuhtar:

Muhtar yukarı köy rebublikasını tanırsa ilk seçimde muhtarı devirmeyeceğiniz ne malum. . .

10
1
yanıtYanıtla
Cevat:

Kaymakama gidin,muhtarı şikayet edin..sorun çözülür..

4
0
yanıtYanıtla
entel kardeşe açık mektup:

Bursa ilimiz büyükşehir statüsünde olup bu ilde köy yerleşimi bulunmamaktadır. Köy dediğini yer mahalledir. Mahalle muhtarlarının köy tüzel kişiliği statüsü olmadığı için sizin beklentilerinizi karşılaması mümkün olmayıp altyapı hizmetleri için belediyeye müracat ediniz. elektrik için ise imar barışında almış olduğunu yapı kayıt belgeleri ile beraber plan çizme yetkisine sahip bir elektrikçiden plan proje hazırlatıp elektrik dağıtımı yapan firmaya baçvurun. Bir daha da gündemimizi meşgul etmeyin

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title