Haberler

"Entegre Kırsal Kalkınma Programı"

Güncelleme:

Siirt Valiliği ve GAP Bölge İdaresi Başkanlığı arasında "Entegre Kırsal Kalkınma Programı" işbirliği protokolü imzalandı.

Vali Musa Çolak,"Entegre Kırsal Kalkınma Programı" ile belirlenen pilot ilçelerimizde kamu/sosyal altyapıya olan talep ile gelir getirici ekonomik faaliyetleri içeren kapsamlı ve katılımcı kırsal kalkınma planları oluşturulacaktır." dedi.

Siirt Valiliği ve Gap Bölge İdaresi Başkanlığı arasında"Entegre Kırsal Kalkınma Programı" işbirliği protokolü kapsamında," Entegre Kırsal Kalkınma Projesi Alt Bölge Belirleme Stratejik Plan çalışmalarının tamamlanarak,İlimizin de içerisinde yer aldığı her ilde 2 pilot ilçe belrilenmiş olup, bu kapsamda Baykan ve Şirvan, ilçelerimizin pilot bölge olarak seçildikleri belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Musa Çolak, "Entegre Kırsal Kalkınma Programı" ile belirlenen pilot ilçelerimizde kamu-sosyal altyapıya olan talep ve gelir getirici ekonomik faaliyetleri içeren kapsamlı ve katılımcı kırsal kalkınma planları oluşturulacaktır. Pilot ilçelerimizde su dağıtımı, erişim yolları, kanalizasyon sistemleri, toplum merkezleri, okullar, oyun parkları, hayvan sulakları, gibi talepler göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımıza gelir getirici ekonomik faaliyetlere ağırlık verileceğini," söyledi.

Entegre Kırsal Kalkınma Programı ile ilçelerimizin güçlü-zayıf yönlerini, potansiyellerin ve dinamiklerin olduğu köylerin tespit edileceğini ifade eden Vali Musa Çolak, "köylerimizin eğitim-ihtiyaç analizlerini ve öne çıkan ürünlerin ön fizibilite raporu faaliyet planını ve söz konusu alt-bölge için önem arz eden proje önerilerini kapsayacak ve uygulamaya konulacaktır. Kırsal alanların ekonomik, sosyal, ve çevresel boyutlarıyla daha etkin bir şekilde analiz edilmesi, buna dayalı olarak kırsal kalkınma politikalarının yerel paydaşlarla birlikte kararlaştırılması ve Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesinde bu proje önemli bir katma değer sağlayacaktır." diye konuştu.

Vali Çolak, İlçe kaymakamlıklarımız, Projenin uygulanmasıyla ilgili, 'Proje uygulama ekipleri'ni oluşturacağını, bunun da Projelerin sağlıklı işleyişi için önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Musa Çolak Şirvan Baykan Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title