Haberler

Engelli Gençlere Özel Yaren Gecesi

Güncelleme:

Çankırı'daki Yaren Gecesine onur konuğu olarak davet edilen Özel ve Bedensel Engelli gençler renkli görüntüler oluşturdu.

Çankırı'daki Yaren Gecesi'ne onur konuğu olarak davet edilen Özel ve Bedensel Engelli gençler renkli görüntüler oluşturdu.

Doğantepe Köyü'nde düzenlenen Yaren Gecesi'ne Vali Vahdettin Özcan, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Halit Tosyalıoğlu, Vali Ayhan Çevik Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri ile Vadi Spor Kulübü özel ve bedensel engelli sporcular katıldı. Söylenen maniler ve oynanan orta oyunları ile oldukça renkli ve hareketli geçen Yaren Gecesi'nde engelli sporcular ve engelli öğrenciler keyfli anlar yaşadı.

Çankırı'nın yerelden evrensele uzanan ve yaklaşık 1000 yıldır özüne uygun olarak devam ettirilen yaran kültüründe engellilerin de yer alması takdir topladı. Bu kapsamda engellilerin sosyalleşmesi ve özgüven kazanmaları açısından önemli bir kazanım olarak değerlendirildi. - Çankırı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vahdettin Özcan Ayhan Çevik Doğantepe Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title