Haberler

Endonezya'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Seçimin hızlı sayım sonuçları adaylardan Widodo’nun önde gittiğini gösteriyor.

Endonezya'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıkların kapanmasının hemen ardından yapılan hızlı sayım sonuçları adaylardan Joko "Jokowi" Widodo'nun önde gittğini gösterdi.

Oy pusulalarında Prabowo Subianto-Hatta Rajasa aday çiftinin birinci sırada, Joko "Jokowi" Widodo- Jusuf Kalla çiftinin ise ikinci sırada yer aladığı açıklandı.

Seçimde oy sandıkları yerel saatle 13.00'te kapandı. Seçimlerin, yüzde 56.10'luk bölümü tamamlanan hızlı sayım sonuçları, Widodo'nun yüzde 52,61'lik oy oranıyla önde gittiğini gösteriyor. Seçimdeki diğer aday olan eski general Prabowo Subianto'nun oylarıysa yüzde 47,39 olarak gözüktü.

Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında her iki adaydan da sonuçta kim galip gelirse gelsin seçimin sonucunu kabul etmelerini istedi. Basın toplantısında yaptığı konuşmada adaylara seslenen Yudhoyono, "Görevi en iyi şekilde yerine getirin" dedi.

Sandıkların kapanmasının ardından MetroTV adlı televizyon kanalına konuşan Widodo seçimin sorunsuz ve adil olmasına beklediğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı adaylarından, kendine modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek aldığı bildirilen Subianto, pek çok madalya sahibi eski bir korgeneral. Endonezya'da 16 yıl önce General Suharto rejimi sırasında baskıcı uygulamalarıyla tanınan özel birliklerin komutanlığını yapmış Subianto, şimdiyse işadamı. - Cakarta

Kaynak: AA / Güncel

Susilo Bambang Yudhoyono Jusuf Kalla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title