Haberler

Emin Çapa: Limana Teslim 1 Dolara Don Satarak Zenginleşemeyiz (2)

"hedefiniz BÜYÜKSE VİZYONUNUZ OLMALI" Bursa'daki Kalite ve Başarı Sempozyumu'nun 'Çalışanlarla Başarmak' konulu oturumu ise, Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola yönetiminde Lc Waikiki Yönetim Kurulu Üyesi Necip Özçer, Boğaziçi Caz Korosu Şefi Masis aram Gözbek ile devam etti.

"hedefiniz BÜYÜKSE VİZYONUNUZ OLMALI"

Bursa'daki Kalite ve Başarı Sempozyumu'nun 'Çalışanlarla Başarmak' konulu oturumu ise, Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola yönetiminde Lc Waikiki Yönetim Kurulu Üyesi Necip Özçer, Boğaziçi Caz Korosu Şefi Masis aram Gözbek ile devam etti.

Boğaziçi Caz Korosu Şefi Masis Aram Özbek, 7 yılda gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatarak, bugüne kadar 258 koristleri olduğunu söyledi. 3 kıta, 8 ülke ve 24 şehir gezdiklerini dile getiren Özbek, iki dünya şampiyonluğu, iki dünya ikinciliği, 3 dünya 3'ncülüğü, bir beşincilik ve yedincilikleri bulunduğunu kaydetti.

30 farklı müzisyen ve koro ortak performansları olduğunu ve 85 eser seslendirdiklerini ifade eden Özbek, bin milyon konser izleyicileri ve 20 milyon internet üzerinden tıklanma oranları olduğunu dile getirdi. Koronun lise ve üniversite öğrencilerinden oluştuğunu, yüzde 20' sinin müzik öğrencisi veya eğitmeni olduğuna dikkat çeken Özbek, geri kalanın ilk defa koro ile sahneye çıktığını belirtti.

Her renkten ve her sesten müziği ve insanı barındırdıklarını kaydeden Özbek, "Bizde gönüllülüğün taşmış bir hali var. Tamamen amatörce ama profesyonel bir yaklaşımla çalışıyoruz. Biz samimi, cana yakın, çok çalışan bir ekibiz. İnanılmaz bir emek var" dedi.

Bir şef olarak aldığı sorumluluk ve karşılaştığı zorlukları anlatan Özbek, "Yaptığınız işi çok sevmeniz gerekli ki sevdirebilesiniz. Son derece sabırlı olmalı, 45 kişilik koro çalışmasının 3,5 saatinin 1,5 saatinin konuşarak geçiyor. Dürüst, açık ve net olmalı. Dengeyi sağlayabilmelisiniz. Birine öyle öbürüne öyle davrandığınızda kurduğunuz sistem çökme noktasına geliyor. 7 yılda adım adım ilerlediğim bir konu da hakkaniyet. Bunu sağlayamadığınızda dağılmalar başlıyor. Eğlenceli provaların içinde disiplin var. Soğuk kanlı olmak gerekli, takım ruhu olmalı. Hedefiniz büyükse kesinlikle bir vizyonunuz olmalı sürekli yenileyerek, gelişime açık olmalısınız. Karşı taraftan onluk bir performans almak istiyorsanız onun on katını vermek zorundasınız. Bir şef böyle olmalı" diye konuştu.

"İNANCIMI YİTİRSEYDİM BURADA OLMAZDIM"

2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nin korosu iken Çin'deki koro olimpiyatlarına gideceğini söylediğinde kimsenin kendisine inanmadığını dile getiren Boğaziçi Caz Korosu Şefi Masis Aram Özbek, sayısız ödülle dönmenin kendisi ve koru için dönüm noktası olduğunu söyledi. Ekibin motivasyonunu her zaman yüksek tutması gerektiğinin altını çizen Özbek şunları söyledi:

"En önemlisi inanmak. Çin'deki koro olimpiyatlarına gidebileceğimize bir saniye bile inanmasaydım belki de burada olmayacaktım. İnancı hiçbir zaman kaybetmemek ve gruba aşılamak çok önemli. Liderler en fazla çalışması gereken insanlar. Çok konuşmak yerine artık daha çok dinlemeye çalışıyorum. Kendimizi tolere etmeyi öğrenirsek yönettiğimiz insanlara da bunu yapabiliriz. Özür dileyebilmeliyiz ve sizin zamanınız daha fazla olmalı."

"ÇALIŞANLA BİRLİKTE BAŞARMA ÖN PLANDA"

Lc Waikiki Yönetim Kurulu Üyesi Necip Özçer, artık çalışanlarla birlikte başarmanın öne çıktığını belirterek, çevre, iletişim, doğru empatilerle diğerlerini anlamaya çalışan ekiplerle yol aldıklarını vurguladı. Çalışanları adam yerine koymanın Türkiye'de önemli olduğunu dile getiren Özçer, "Değer verdiğinizde değer alıyorsunuz. Çalışanları adam yerine koymak şevkle bir şeyler katmayı, artı değeri getiriyor. Egomuzu, ekoya, insan, yer küre sağlığına ve insanların iyiliğine aktardığımız sürece başarının yolu açılıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Hakan Coşkun Lc Waikiki Bursagaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title