Haberler

Edirne'de İki Kişi, Polisi Darpla Suçladı

Polis tarafından darbedildiklerini öne süren iki kişi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Edirne'de, polis tarafından darbedildiklerini öne süren iki kişi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Berkay Dut (26), Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım'ın bürosunda gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 Ocak Cuma günü, Şehit Cem-Dilay Kerman Caddesi'nde devriye gezen polisin, arkadaşı Şahin Pehlivan'ın (26) kullandığı 16 LV 054 plakalı aracı durdurduğunu söyledi.

Polisin arkadaşından ehliyet ve ruhsat istediğini, arkadaşının ruhsatı verdiğini ancak ehliyetinin yanında olmadığını belirttiğini ifade eden Dut, şöyle konuştu:

"Üzerimizi aradılar. Arkadaşımdan tekrar ehliyet istediler. Ehliyeti olup da vermediğini sandılar. Aramızda ehliyet nedeniyle bir tartışma yaşandı. Bizi yere yatırdılar. Kelepçe taktılar. Aracımızı aradılar. Bizi darbettiler. Olay yerine gelen iki arkadaşımız vardı o esnada. Arkadaşlarımızı olay yerinden uzaklaştırmışlar."

Dut, polisin kendilerine karşı biber gazı da kullandığını, olay yerindeki üç resmi polisten birinin de yerde yatarken başına tekme attığını, başında, gözünde, bileklerinde, belinde ve sırtında darptan kaynaklanan morluklar bulunduğunu anlattı.

Pehlivan da alkollü olduklarını ve araçlarında abart egzoz bulunduğunu ancak yine de bu şekilde gözaltına alınmamaları gerektiğini ifade etti.

Baro Başkanı Yıldırım ise müvekkillerinin gözaltına alındıkları sırada talep etmelerine rağmen ailelerine ve avukatlarına haber verilmediğini ve polisin yasaları yerine getirmediğini savundu.

Yıldırım,  müvekkillerinin olay nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

Emniyet Müdürü Ceylan

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan da polisin bu kişilere yönelik bir darp olayının söz konusu olmadığını söyledi. Olayın olduğu gece polisin şehir merkezinde uygulama yaptığını aktaran Ceylan, şunları anlattı:

"Polisin 'dur' ihtarına uymayan bu araç yaklaşık 45 dakika devam eden kovalamanın ardından durdurulmuş. Araç sürücüsünün daha önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulmuş. Sürücü ikinci kez alkollü araç kullanmaktan yakalandı. Araçtaki yolcu da 'basit tehdit' suçundan aranıyor. Alkollü şahıslar durdurulduğu sırada devriye aracına saldırarak aracın camlarını, lambalarını ve sileceklerini kırmış. Polis de 'zor' yetkisini kullanarak bu şahısları gözaltına almış. Şahıslar hastanede görevli polis memurlarına da küfür ederek zarar vermiş." - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Ceylan Politika Güncel Haberler

title