Haberler

Dünyanın Gazetecileri TRT World Academy'de Yetişiyor

Güncelleme:

TRT World Academy, Fellowship Eğitim Programı ile geleceğin gazetecilerini yetiştiriyor

Türkiye'nin ilk uluslararası İngilizce haber platformu olan TRT World, bünyesinde yer alan TRT World Academy ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek dünyanın dört bir yanından gazetecilik konusunda tutkulu genç yetenekleri bir araya getiriyor.

Küresel izleyicinin kanalı olmayı hedefleyen TRT World'ün, dünyada bilgi teknolojilerinde yaşanan gelişmeleri yakından takip edebilen, uluslararası gazetecilik yaklaşımına entelektüel katma değer getirmeye önem veren haberciler yetiştirmek için hazırlanan TRT World Academy Fellowship Programı, Haziran ayı itibarıyla eğitimlerine başladı.

Dünyanın en iyi üniversitelerinden mezun yetenekler TRT World Academy'de buluşuyor…

Bünyesinde uluslararası saygın haber kanallarında çalışmış birçok tecrübeli haberciyi barındıran TRT World, aralarında Ivy Leauge üyelerinden; Columbia Üniversitesi mezunu Ahmad Al-Kurdi, Princeton Üniversitesi mezunu Nusrat Ahmed ve Sorbonne Nouvelle Üniversitesi mezunu Sara Galy'nin de bulunduğu 14 gence 5 Haziran-1 Eylül 2017 tarihlerinde habercilik eğitimi verecek.

TRT World Academy, Fellowship Programı dahilinde katılımcılara Habercilik Eğitimleri, Master Classes, TeaTalks, İstanbul, Ankara ve Gaziantep gezilerinin yanı sıra Türkçe Dil Eğitimi de verilecek. Medya sektöründe deneyimli süpervizörler ve üst düzey eğitimcilerin yer alacağı seminer ve workshoplara katılacak öğrenciler uluslararası habercilik trendleri hakkında geniş bilgi sahibi olma ve profesyonellerin tecrübelerini dinleme fırsatını yakalayacak.

Habercilik becerilerini geliştirmek ve profesyonel iletişim ağlarını genişletmek amacıyla TRT World Academy'nin Fellowship Programı'na başvuran yeni jenerasyon haberciler, Türkiye'nin kültürel ve tarihi zeminini yakından tanıyabilmek için çeşitli gezilere katılacak. 21 Haziran'da Ankara'ya gerçekleştirilecek gezide öğrenciler TBMM'yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ve TRT Genel Müdürlüğü'nü ziyaret edecek. 18-19 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek Gaziantep seyahatinde ise mülteci kampları, AFAD İl Müdürlüğü ve Göçmen Bürosu ziyaret edilecek.

"Medya sektörünün nitelikli habercilere ihtiyacı var"

Birçok ülkeden gelen yüzlerce başvuru arasından seçilerek programa katılma hakkı kazanan gençler ile dün akşam TRT World binasında gerçekleşen iftar yemeğinde buluşan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren; "Medyanın ihtiyaç duyduğu yetişmiş personeli sağlamak amacıyla kurduğumuz TRT World Academy bünyesinde Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Fellowship Eğitim Programı'nı başlattık. Dünyanın en iyi üniversitelerinden seçilen 14 gence bu program ile kendilerini daha fazla geliştirebilmeleri ve TRT World gibi uluslararası standartlarda yayın yapan bir kurumda deneyim kazanmaları anlamında büyük bir fırsat sunuyoruz. Medya sektörü nitelikli habercilere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor. Bağımsız, objektif, dengeli ve insani açıdan haber yapmak isteyen gençleri bularak medya sektörüne kazandırmak bizim en büyük hedefimiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sorbonne Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title