Haberler

DTP: Sadece Türban Değil Tüm Yasakları Kaldıralım

Başbakan Erdoğan'ın Türbanla İlgili Açıklamalarına, MHP'den Anayasa Değişikliği Teklifi ile Yanıt Gelmesinin Ardından DTP'den de "Sadece Türbanı Değil Tüm Yasakları Kaldıralım" Önerisi Geldi. DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan "Tüm Yasakların Kaldırılmasını Öneriyoruz" Dedi.

Başbakan Erdoğan'ın türbanla ilgili açıklamalarına, MHP'den anayasa değişikliği teklifi ile yanıt gelmesinin ardından DTP'den de "sadece türbanı değil tüm yasakları kaldıralım" önerisi geldi. DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan "Tüm yasakların kaldırılmasını öneriyoruz" dedi.

DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, türban tartışmaları ve MHP'nin teklifi konusunda ANKA'ya değerlendirmelerde bulundu. DTP olarak her zaman türban sorununa "din ve vicdan özgürlüğü ve kadının insan hakları boyutuyla" yaklaştıklarını kaydeden Kurtulan, türbanın siyasete malzeme yapılmaması gerektiğini söyledi. Başbakanın türbanla ilgili açıklamalarına "sadece türban değil, buna benzer pek çok sorun var, kürt sorunu, anadil sorunu gibi' karşılığını veren Kurtulan MHP'nin, Anayasa'nın 10'ncu maddesinin 4'ncü fıkrasına ilişkin değişiklik teklifi konusunda ise "biz sadece türbanla sınırlı tutmuyoruz. Tüm yasakların kaldırılması önerisini getiriyoruz" dedi.

Türbanla birlikte tüm temel sorunların anayasa temelinde ele alınmasını istediklerini söyleyen Kurtulan, "ancak bu şekilde sorunlar aşılabilir. Tüm sorunları masaya yatıralım, mutabakat sağlayalım ve çözelim diyoruz" diye konuştu. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title