Haberler

DTP'liler Talabani ile Görüşmek İçin Irak'a Gitti

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekilleri, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile Görüşmek İçin Irak'a Gitti.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekilleri, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile görüşmek için Irak'a gitti.

Heyette bulunan DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda ziyaretleri ile ilgili açıklama yaptı. DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, ziyaretle ilgili basına yansıyan haberlerin asılsız olduğunu ifade etti. "Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'yle yapacağı görüşmede, TSK'nın bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik askeri operasyonlarının durdurulması konusunda destek isteyeceği" yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirten Türk, "Bu operasyonu yapan Irak değil, Sayın Talabani değil. Operasyonları yapanlardan istemek lazım. Gereksiz bir spekülasyon olarak değerlendirmek gerekir" dedi.

Ahmet Türk, Talabani'nin Türkiye ziyareti esnasında DTP milletvekilleri ile görüşmediğinin hatırlatılması üzerine, "O dönemdeki koşullar bir araya gelmeyi gerçekleştirmedi. Farklı bir ilişki yok O dönemde Talabani'nin bizimle görüşmesi olsaydı görüşürdük. O dönemde görüşmeler yapılamamıştı. Zaman darlığından dolayı görüşemedik. Görüşme talebi bizden geldi" diye konuştu. TSK'nın Kuzey Irak'ta yaptığı operasyonları basından takip ettiğini ifade eden Türk, "Farklı bir şekilde sorarsanız, operasyonla sorunların çözülmeyeceğini başından beri söylüyoruz. Celal Talabanil'yi ziyaret edeceğiz. Tabii ki zaman zaman gidip geldiğimiz kardeş bir halk bu bakımdan diyaloğlarımız her zaman sürüyor. Bizim istediğimiz gerçekten Türkiye'nin komşuları, milyonlarca kürdün yaşadığı bir ülkenin akrabalarıyla dost ilişkilerini gerçekleştirilmesidir. Dostane ilişkilerinin yürümesi Ortadoğu halkları içinde geçerlidir. Ortadoğu farklı kesimlerin at oynattığı, sömürdüğü bir alan olmaktan çıkmalıdır. Bunun da tek formülü Kürtlerle Arapların, Türklerle Kürtlerin gerçekten geleceklerini özgürce yaratabilecek bir ortamın sağlanmasına hizmet etmeleridir. Bizim istediğimiz budur. Biz diyalog ve uzlaşıyla sorunların çözüleceğini inanıyoruz. Osmanlı İmparatorluğu'ndan beri Kürtlerin yüzü Türkiye'ye dönüktür. Türkiye'deki kardeşleriyle dostane ilişkilerini geliştirmek istiyorlar. Bizimki diplomatik bir ziyarettir. Bu ziyaretin altında Türkiye-Irak ilişkileri, Türkiye'deki yönetimle Kürtler arasındaki daha stratejik daha kalıcı ve sevgiyle bütünleşeceği bir ilişki anlayışına dönüşmesidir" dedi.

(TC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title