Haberler

DSP: "Başbakan Olmanız Hakkınızda Dava Açılmasına Engel mi"

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Başkaları Hakkında Dava Açmayı Kendiniz İçin Doğal Bir Hak Olarak Görmenize Karşın, Başkalarının Sizin Hakkınızda Dava Açmasına Neden Kızıyorsunuz? Başbakan Olmanız, Hakkınızda Dava Açılmasına Bir Engel Oluşturmakta Mıdır?" Diye Sordu.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Başkaları hakkında dava açmayı kendiniz için doğal bir hak olarak görmenize, üstelik de bugüne kadarki başbakanlar arasında en çok dava açan başbakan olmanıza karşın, başkalarının sizin hakkınızda dava açmasına neden kızıyorsunuz?" diye sordu.

DSP'li Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında hakkında açılan davalarla ilgili kızgınlığını dile getirirken kullandığı "Ben bu ülkenin Başbakanıyım" şeklindeki sözlerini eleştirdi. Yağız, Erdoğan'ın bugüne kadar ki başbakanlar arasında en çok dava açan başbakan olduğunu kaydederek, "Başkaları hakkında dava açmayı kendiniz için doğal bir hak olarak görmenize karşın başkalarının sizin hakkınızda dava açmasına neden kızıyorsunuz?" dedi. "Başbakan olmanız, hakkınızda dava açılmasına bir engel oluşturmakta mıdır? Başka bir ifadeyle başbakanlar imtiyazlı mıdırlar ki, hakkınızda dava açılmasını yadırgıyorsunuz?" diye soran Yağız önergesinde şu soruları yöneltti:

"-Başbakan olduğunuzdan bu yana kaç kişi hakkında ceza ve tazminat davası açtırdınız?

-Bu davaların kaçını kazandınız, kaçını kaybettiniz?

-Lehinize sonuçlanan tazminat davalarından -parasal değer olarak- ne kadar kazandınız?

-Tazminat davalarından elde ettiğiniz kazançlarınızı Mehmetçik Vakfı, Diyanet Vakfı veya Alevi vakıf ve dernekleri gibi kuruluşlara bağışlamayı düşünüyor musunuz?

-Bundan sonra da eleştirilerinden hoşlanmadığınız gazeteci veya başka kişiler hakkında dava açmaya ve sizin hakkınızda dava açanlara kızmaya devam edecek misiniz?" (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title