Haberler

Depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, depremlerde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşuna katıldı ve gelecek kuşaklara bu bilincin aktarılması için çocuklara örnek olunması gerektiğini belirtti.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) alınan karar doğrultusunda, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için bugün tüm okullarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ankara'da öğrencilerle birlikte saygı duruşunda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Hem çocuklarımızla beraber bütün okullarımızda saygı duruşuyla, rahmetle kayıplarımızı andık hem de bu bilincin gelecek kuşaklara aktarılması için çocuklarımıza örnek olmaya çaba sarf ettik" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen bayrak törenine katılarak, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte depremlerde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Törenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Tekin, Türkiye'yi yasa boğan asrın felaketinin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı dileklerini iletti. Bu 1 yıl içinde devlet millet hep beraber yaraları sarmak için çaba sarf ettiklerini söyleyen Tekin, "Bu süre içerisinde biz de MEB olarak ilk günden itibaren yaraların sarılması için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çaba gösterdik. Bakanlığımıza bağlı halk eğitim merkezlerinden, meslek liselerine kadar bir dizi eğitim kurumumuzda yaraların sarılması için çaba sarf edildi. Meslek liselerimizde çadır imalatından ekmek üretimine kadar yapılabilecek her türlü şey yapılmaya çaba sarf edildi" dedi.

'BU ŞUURLA GELECEK NESİLLERİ YETİŞTİRECEĞİZ'

MEB olarak görevlerinin sadece bununla sınırlı olmadığını, aynı zamanda bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması, yaşandığı zaman da alınması gereken tedbirler, gösterilmesi gereken birlik konusunda, birliktelik arzusunun gelecek kuşaklara aksettirilmesinde de görevli olduklarını vurgulayan Tekin, "Bugün de burada bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştık. Hem çocuklarımızla beraber bütün okullarımızda saygı duruşuyla, rahmetle kayıplarımızı andık hem de bu bilincin gelecek kuşaklara aktarılması için çocuklarımıza örnek olmaya çaba sarf ettik. İnşallah Bakanlık olarak bunu devam ettireceğiz. Bu şuurla gelecek nesilleri yetiştireceğiz. Bugün aynı zamanda Miraç gecesi, milletçe ölülerimizin arkasından dualar edeceğiz. Onları hayırla yad edeceğiz, bu da toplumsal sorumluluğumuz. Allah bizlere bir daha böyle felaketler göstermesin, dünyada hiçbir yere böyle felaketler göstermesin" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Deprem Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title