Haberler

Denizli'de Terör Protestosu

Denizli'de 27 meslek odası ve sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu platform, terörü kınadı.

Denizli'de Atatürkçü Düşünce Derneği ve Denizli Barosu ile CHP öncülüğünde 27 meslek odası ve sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu platform, terörü kınadı.

Delikliçınar Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi, dev Türk bayrakları açıp, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde şehit edilen askerlerin fotoğraflarını taşıdı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto eylemine, okuldan çıkan lise öğrencileri de destek verdi. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Denizli uyuma şehidine sahip çık', 'Şehitlerin katili ABD', 'Kahrolsun PKK' sloganlarının atıldığı eylemde platform adına basın açıklamasını Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca okudu. PKK terör örgütü ve yandaşlarını kınadıklarını belirten Karaca, "Doğu ve Güneydoğulu yurttaşlarımız ile aramıza ekmeye çalıştığınız nifak tohumlarının yeşermesine asla izin vermeyeceğiz. Ulusal sınırlarımızı, vatanımızı böldürmeyeceğiz. Bu düşüncelerle bölücü terör örgütünün bu kanlı saldırısını şiddetle kınıyor, şehitlerimize rahmet, ailelerine ve Türk ulusuna sabır ve başsağlığı diliyoruz" dedi.

Basın açıklamasının okunmasının ardından grup slogan atarak Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda bir süre yürüdü. Caddeden geçenlerin de alkışlarla destek verdiği grup, daha sonra dağıldı.

ONB(İÖ/CK) - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title