Haberler

Dengir Mir Mehmet Fırat: 2 Yıl İçinde Erken Seçime Gidilebilir

Güncelleme:

HDP milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, "2 yıl içinde erken seçime gidilebilir. Dört yıl tamamlanmayacak gibi görünüyor." dedi.

HDP'nin TBMM Başkan adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, Habertürk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Fırat, "AK Parti'yi Cumhurbaşkanı'ndan ayırmak mümkün görünmüyor. Erdoğan AK Parti'yi ayağa kaldırmak isteyecektir. 2 yıl içinde erken seçime gidilebilir. Dört yıl tamamlanmayacak gibi görünüyor" dedi.

"ERDOĞAN VARMAK İSTEDİĞİ HEDEFTAN VAZGEÇMEZ"

Erdoğan'ın varmak isteyeceği hedeftan asla vazgeçmediğini söyleyen Fırat, "Yenilebilir, duraksayabilir, yavaşlayabilir ama o hedefe mutlak suretle erişmeye çalışacaktır. Dolayısıyla yapılacak bir erken seçimde AK Parti'yi ayağa kaldırmaya çalışacaktır." dedi.

"2 YIL İÇERİSİNDE ERKEN SEÇİM OLABİLİR"

"Erken seçim muhtemel mi sorusunu yanıtlayan Fırat, "Erken seçim kesinlikle muhtemel. Aslında Cumhurbaşkanı'nın kafasında erken seçim değil, hemen seçim var. Hatırlarsanız hemen seçim ve seçimin tekrarı gibi laflar kullandı. Dolayısıyla kafasında bu var. Ama 6 ay ile 2 yıl içerisinde bir erken seçim olabilir. Bu süreç onu gösteriyor ki; 4 yılını tamamlayamayacaktır bu Meclis." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dengir Mir Mehmet Fırat Habertürk Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (57)

23 ElazığmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Asıl adı: Mir Dingil Beygir Mehmet Turat

7
8
yanıtYanıtla
ZAZA:

TIR''larında çıkan uyuşturucunun hesabını veremedin, Kılıçdaroğlu''da seni rezil etti. AKP''den ne istiyorsun?

9
5
yanıtYanıtla
chp hdp ve Zihniyetlerine karşıyızmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Mimarı siz ve sizin gibi vatan hainleri. Olan yine bize olucak

5
6
yanıtYanıtla
muş lu:

ülke çalkalandıkça bunların nerdeyse nargile içip kahkaha atası geliyor işte akp ye kızıp bunlara oy verenler şimdi beraber kahkaha atınki sonra bulamazsınız içinizde kalacak

7
4
yanıtYanıtla
yaşarmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Recep Tayyip Erdoğanı zaten pes etmediği icin seviyor bu halk 7 duvene karşı mücadele etmek kolay digil cok güzel anlatmış reyisi hellal olsun

6
4
yanıtYanıtla
tose:

Bu FOSİL, TBMM için başkan adayı gösterildi. ! dİLEKÇESİNİ BİLE BAŞKALARI VERDİ. ! Destek turlarınıda başkaları yapacak. ! Bu FOSİL''den iş bekleyen. . . . . . . . . . !!!!!!

7
3
yanıtYanıtla
O eski güzel günler:

bu millet deve misali diken yarıyor deve yaaa işte bu milletede diken yarıyor yaşım 40 28 yaşına kadar krizle büyüdüm millet hastane kapılarında ölüyordu hastalar rehin alınıyordu ucuz ekmek kuyruklarına giriliyordu ne yol vardı nede hizmet vatandaş devlete hizmet etmek zorundaydı devletin hizmet etmek gibi bir lüksü yoktu daha bu uzar gider inşallah o eski günlere döneriz iple çekiyorum o güzel günleri konuşan değil yaşayan bilir 40000 insanı şehit eden örgütten medet umar hale geldik hll olsun

5
4
yanıtYanıtla
ZAZA 21:

kaçakcı gene konuştu haaaaa

5
2
yanıtYanıtla
TUBİK:

FOTER. ERKEN SEÇİM NEYİ GETİRECEK EKONOMİYİMİ DÜZELTECEK İŞSİZLİĞİMİ ÖNLEYECEK BENİM BİLDİĞİM DEĞİŞEN HİÇ BİR ŞEY OLMAZ OYLAR İYCE ERİR GİDER HALKA ARTIK GINA GELDİ. İYCE SANDIĞA GÖMER. BUNU BÖYLE BİLİN KAFADAN ATARAK YOK YÜZDE ELLİ YOK YÜZDE YETMİŞ GEŞTİ ARTIK ONLAR HALK VE GENÇ KESİMLER UYANDI BU KADAR GERİLİME İZİN VERMEZ. BUNU BÖYLE BİLİNİZ.

4
3
yanıtYanıtla
zaza:

AKP kurucusu ve başbakan yardımcı iken yolsuzlara haksızlıklar boyun eğmemiş, tahammül etmemiş. en temiz partinin HDP olduğunu anlamış bir adam. Kutluyorum Mir''i!

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title