Haberler

Darfur'da Mülteci Kampına Baskın: 18 Ölü

Sudan Askerlerinin Darfur'daki Bir Mülteci Kampına Yaptıkları Baskında 18 Kişi Öldü, Çok Sayıda Kişi Yaralandı.

Sudan askerlerinin Darfur'daki bir mülteci kampına yaptıkları baskında 18 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Hükümet, isyancıların destekçilerinin, Darfur'un güneyinde bulunan, 90 bin nüfuslu Kalma kampına sığındıklarını iddia ediyor. Mülteciler ise hükümet destekli milislerin sık sık kampa baskın yapmasından şikayet ediyor.

İsyancıların liderleri, askeri araçla gelen 100 kadar askerin sabaha karşı Kalma kampının etrafını çevirdikten sonra ateş açtığını bildirdiler.

Kamptaki bir aşiret lideri de, şiddetli ateşin devam ettiğini, evlerin yandığını anlattı. Aşiret lideri Abakır Süleyman, 18 kişinin öldüğünü, yaralıların sayısını bile bilmediklerini söylerken, bazı isyancı grupları ölü sayısını 50 civarında veriyor.

Sudan Kurtuluş Ordusu'nun (SLA) bir fraksiyonunun lideri Ahmed Abdül Şafiye de mültecilerin direndiğini, ölü-yaralı sayısının artmasını beklediklerini belirterek, "(Sudan hükümeti) Kalma kampını dağıtmak, insanları kampı terk etmeye zorlamak istiyorlar" dedi.

SLA'nın İngiltere'deki sözcülerinden Yahya El Beşir, askerlerin kampa girdiğini belirterek, "Bu uluslararası camiaya meydan okuma mesajı. UNAMID (BM ve Afrika Birliği'nin) barış gücü askerlerini görevlerini yerine getirmeye ve mültecileri korumaya davet ediyoruz" diye konuştu.

UNAMID sözcüsü Kemal Saiki de, Kalma'da çatışma haberi aldıklarını, bölgeye devriye gönderdiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title