Haberler

Dağa Kaçırılan Çocuklar

Şırnak Valisi İpek, 10. Uluslararası Tasarım Olimpiyatları Proje Yarışması'nda dereceye giren öğrencileri kabul etti Vali İpek: "Çocuk yaştaki gençlerin savaşmak için götürülmesi uluslararası sözleşmelere aykırı bir tutumdur" "35 çocuğun gittiğine dair kayıp ilanı verilmişti.

Şırnak Valisi Hasan İpek, çocuk yaştaki gençlerin savaşmak için götürülmesinin uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu söyledi.

Vali İpek, 10. Uluslararası Tasarım Olimpiyatları Proje Yarışması'nda ikinci olan Kumçatı beldesinde Vali Aydın Arslan ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi Hüseyin Bengi ve üçüncü olan Cizre ilçesinde Kaymakam Mumin Heybet Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi İbrahim Olurluk'u makamında kabul etti. İpek, burada yaptığı konuşmada, Şırnak'ta eğitim alanında güzel gelişmelerin yaşandığını belirtti.

Şırnak'ın çözüm sürecinin nimetlerinden faydalanmaya başladığını belirten İpek, gençlerin güzel düşüncelerle keşifler yaptığını, genç ve çocukların iyi eğitim alması ve insanlığa faydalı yetişmeleri için çok ciddi gayret sarf ettiklerini bildirdi.

"Çocuk yaştaki gençlerin savaşmak için götürülmesi uluslararası sözleşmelere aykırı bir tutumdur. 18 yaşından sonra politika yapma önleri açıktır. Yakında bu yaşta seçme ve seçilme hakkına sahip olacaklar inşallah. Çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan'ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum" diyen İpek, halkın bu yoğun ilgisine hiç kimsenin karşı çıkmaması gerektiğini vurguladı.

Bin yıllık kardeşliği yeniden tesis etmek için bu güzel adımı devam ettirmelerini temenni ettiğini dile getiren İpek, Şırnak halkının, Kürt ve Türk halkının, tüm Türkiye ve dostlarının bunu beklediğini kaydetti.

İpek, Şırnak'ta dağa kaçırılan çocukların sayısıyla ilgili bir soruya ise "Şu anda öyle bir bilgi yok. Jandarma bölgesiyle ilgili böyle bir bilgi var. 35 çocuğun gittiğine dair kayıp ilanı verilmişti. Bunlarında 33'ü bulundu. Yani abartıldığı gibi çok büyük rakamlarda katılım yok ama ciddi bir katılımın da olduğunu biliyoruz" dedi.

Daha sonra İpek, dereceye giren öğrencilere Hz. Nuh'un gemi maketi ve çeşitli hediyeler verdi. - Şırnak

Kaynak: AA / Güncel

Aydın Arslan Hasan İpek Kumçatı Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title