Haberler

Çözüm Süreci

Çağlar Sefertaş - Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanvekili Sibel Eraslan, "Annelere kulak vermek gerekiyor."

Çağlar Sefertaş - Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanvekili Sibel Eraslan, "Annelere kulak vermek gerekiyor. Barışın selametin hakiki yapıcısı da anneler. Onlar yüksek sesle feryat etmeselerdi, şehit anneleri, kayıp anneleri, hasta yakınları hepsi eğer seslerini bu kadar feryada dönüştürmüş olmasalardı belki de bizim kalbimiz uyanmazdı, uyanamazdı" dedi.

Eraslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Iğdır'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla toplantılar yaptıklarını belirterek, görüşmelerin samimi ortamda geçtiğini söyledi.

Toplantılarda küçük çocukların, kadınların ve yaşlıların yanlarına gelerek barış istediklerini söylediklerini dile getiren Eraslan, "Sivil ve yeni bir anayasa, hukuk önündeki eşitlik gibi kavramların yasal mevzuatla gerekçelendirileceği bir ortamı istiyorlar" diye konuştu.

Eraslan, gittiği her yerde insanların toplumsal barışı beklediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bölgede Sünniler kadar Aleviler, Caferi kardeşlerimiz, Türkmenler ve Kürt kökenli kardeşlerimiz de var. Toplumsal barışın ve bir arada yaşamanın da çok olumlu bir örneği Iğdır. Çok farklı görüşleri dinledik. Bütün bu farklı görüşlerin hepsi çözüm istiyor, barış istiyor, adaleti, hukuku istiyor. Bu bizim için çok anlamlı. 'Artık çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz, savaşı istemiyoruz, barışı istiyoruz' diyorlar gittiğimiz her yerde."

Gittikleri her ilde farklı sesler işittiklerini, aktif şekilde barış sürecine katılan kişiler gördüklerini ifade ederek, çözüm sürecinin çok uzun soluklu olduğunu belirtti.

-"Barışın hakiki yapıcısı anneler"-

Konuştukları insanların hepsinin hayatlarında beyaz sayfa açmak isteğine değinen Eraslan, şöyle devam etti:

"Gittiğim illerde duygusal olmam anneler üzerinden başladı. Anneler olmasaydı, belki de bu kadar hızlı adım atamazdık. Gittiğimiz her yerde ya şehit oğlunun ya kayıp oğlunun peşinde olan annelerle karşı karşıya kalıyoruz. Anneler Günü'nde Bingöl'deydim. Oğlunun kemiğini arayan bir anne vardı. 1980'de kaybetmiş çocuğunu ve o çocuk gözaltına alındıktan sonra bir daha ondan haber alınmamış. Düşünsenize 30 yıldır çocuğunu arıyor hiç bıkmadan biz niye barışı aramayalım. Annelere kulak vermek gerekiyor. Barışın, selametin hakiki yapıcısı da anneler. Onları saygıyla selamlıyorum. Onlar yüksek sesle feryat etmeselerdi, şehit anneleri, kayıp anneleri, hasta yakınları hepsi eğer seslerini bu kadar feryada dönüştürmüş olmasalardı belki de bizim kalbimiz uyanmazdı, uyanamazdı."

Yeni anayasa beklentilerinin önemli olduğuna dikkati çeken Eraslan,

"Türkiye'de yapılan anayasaların çoğu darbe sonrası gelen askerlerin dikte ettirdiği, sert anayasalar. Şimdi ise herkesin katılımının gerçekleşeceği bir anayasa beklentisi var" ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Yücel Velioğlu - IĞDIR

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Sibel Eraslan Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title