Haberler

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti'nin bazı üyeleri 1993 yılında Batman'da öldürülen dönemin DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar'ın eşini ziyaret etti.

Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti'nin bazı üyeleri 1993 yılında Batman'da öldürülen dönemin DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar'ın eşini ziyaret etti.

Heyet üyeleri Ahmet Faruk Ünsal, Lami Özgen ve Fazıl Hüsnü Erdem, Kızıltepe'de milletvekili Sincar'ın eşi Cihan Sincar'ı evinde ziyaret ederek, çözüm sürecine yönelik önerilerini dinledi.

Eski Kızıltepe Belediyesi Başkanı Cihan Sincar, görüşmede, sorunun bir an evvel çözülmesi gerektiğini belirterek, "Eşim faili meçhul cinayetleri araştırmak için Batman'a gitmişti. Kanın durması için gittiği yerde maalesef onun da kanı aktı" dedi.

"Yüzleşmeyse yüzleşme, helalleşmeyse helalleşme neyse artık bu sorunun adı bir an önce çözülsün" diyen Sincar, eşinin öldürülmesinin ardından aldıkları tehditler nedeniyle 2 çocuğunu yurt dışına göndermek zorunda kaldığını anlattı.

Sincar, şunları söyledi:

"Gerçek barış neredeyse hangi yerde saklıysa kim bunun sebebiyse gerçek barış neyse biz onu istiyoruz. Sözde barışı istemiyoruz. Silahlar susacaksa korucuların da bir an önce silahlarını teslim etmesi gerekiyor. Geçmişte insanların ölümüne sebep olan devlet yetkililerinin yanlışlığını kabul edip, öz eleştiri yapılması gerekiyor. Eşim 20 yıllık TBMM üyesiydi. Bunun katili bile yok. Herkes birbirine atıyor. Her yıl karşıma bir iki katil çıkarıyorlar, ayıptır. Umutlarımızı kökten kaybetmedik ama olabildiğince zedelendiğini söyleyebilirim. Bedel vermiş aileler olarak bir an önce barışın gelmesini istiyoruz. Herkesi kucaklayacak anne anlamında bir anayasa istiyoruz. Hiç kimseyi üvey saymayacak bir anayasa istiyoruz."

Sincar, Ahmet Faruk Ünsal'a "Faili meçhul bir cinayetin öyküsü" isimli kitabı hediye etti.

Heyet daha sonra Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleriyle bir araya geldi. - MARDİN

Kaynak: AA / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mehmet Sincar Mardin Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title