Haberler

Çocuk Edebiyatı Maltepe Üniversitesi'nde Masaya Yatırılacak

KONULAR, karakterler ve kullanılan dil özelleştirilerek, 15 yaş altı çocuklar için hazırlanan edebi eserlerin oluşturduğu edebiyat olarak tanımlanan "çocuk edebiyatı" 6 Nisan Perşembe günü Maltepe Üniversitesi'nde masaya yatırılacak.

Eğitim Fakültesi amfisinde yapılacak olan "Edebiyatçı Gözüyle Çocuk Olabilmek. Çocuk Olarak Edebiyatta Yer Alabilmek " başlıklı panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz üstelenecek. Panelin konuşmacıları çocuk edebiyatının önemli isimlerinden Gülten Dayıoğlu, Yalvaç Ural ve Çocuk Vakfı Kurucusu ve Başkanı Mustafa Ruhi Şirin olacak. İkinci panel ise "Çocuk Edebiyatı'nın Farklı Disiplinlerce Değerlendirilmesi" başlığı altında gerçekleşecek. Öğleden sonra yapılacak olan ikinci panelin moderatörü öğretim görevlisi Yusuf Çotuksöken, panelistleri Prof. Dr. Gülden Uyanık Balat, uzman Doktor Bülent Nadi ve öğretim görevlisi Elçin Gölbaşı olacak.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Korkmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title