Haberler

Çin ile Cezayir Arasında 490 Milyon Dolarlık Petrol Arama Sözleşmesi İmzalandı

Güncelleme:

CEZAYİR, 29 Mayıs (Xinhua) -- Çinli petrol şirketi Sinopec Denizaşırı Petrol ve Doğalgaz Limited Şirketi (SOOGL) ile Cezayir'in petrol devi Sonatrach arasında Cumartesi günü Cezayir'in başkenti Cezayir'de 490 milyon ABD dolarlık bir anlaşma imzalandı.

CEZAYİR, 29 Mayıs (Xinhua) -- Çinli petrol şirketi Sinopec Denizaşırı Petrol ve Doğalgaz Limited Şirketi (SOOGL) ile Cezayir'in petrol devi Sonatrach arasında Cumartesi günü Cezayir'in başkenti Cezayir'de 490 milyon ABD dolarlık bir anlaşma imzalandı. Anlaşma başkentin yaklaşık 1.500 km güneydoğusundaki Zarzaitine sahasında petrol ve doğalgaz aramasını içeriyor. İki şirket tarafından yapılan ortak basın açıklamasına göre, SOOGL ve Sonatrach yeni kuyuların açılması, mevcut kuyuların yenilenmesi, petrol tesislerinin onarılması ve karbon emisyonlarının azaltılmasıyla ilgili işbirliğinde bulunacak. Anlaşma kapsamında 95 milyon varil petrol üretilmesi bekleniyor.

İmza törenine katılan Cezayir Enerji ve Maden Bakanı Muhammed Arkab, Sinopec'i Sonatrach'ın kilit önemdeki ortağı olarak niteledi. Arkab, "Çinli ortağımız tecrübeye sahip... Daha fazla petrol ve doğalgaz aramak, keşfetmek ve sonucunda orta ve uzun vadede ulusal enerji güvenliğine ulaşmada (Cezayir'e yardım ederek) riskleri ve maliyetleri paylaşırken kazan-kazan temeline dayalı bir sözleşmede (Sonatrach ile) birlikte çalışmaya devam edecek" dedi. Sonatrach CEO'su Tevfik Hakkar, şirketin petrol ihracatını yükseltmek ve artan yerel talebi karşılamak amacıyla petrol ve doğalgaz arama kapasitesini genişletmeyi hedeflediğini ifade etti. Sonatrach, gelecek beş yılda petrol arama, üretim ve rafinaj ile doğalgaz arama ve çıkarma için 40 milyar ABD doları değerinde yatırım bütçesi ayırdı.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Sinopec Cezayir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title