Haberler

CHP'lilerden Belde Belediyelerine Ziyaret

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Büyükşehir Kanunu ile birlikte İnegöl'de kapanacak olan 4 beldenin belediye başkanlarını ziyaret etti.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Büyükşehir Kanunu ile birlikte İnegöl'de kapanacak olan 4 beldenin belediye başkanlarını ziyaret etti.

Milletvekili İlhan Demiröz, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman ve Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu'yu ziyaret etti.

Demiröz, mahalli seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması ile ilgili kanun tasarısının TBMM'de görüşüldüğünü belirterek, "377 oyla bu teklif meclise getirildi. Son tur görüşmelerde 360 oyda kalındı. 330-360 arasında olduğunda referanduma gitmesi gerekirdi. Teklif eğer 367 olsaydı, doğrudan doğruya erken seçime gidilirdi. Cumhurbaşkanı bunu onaylarsa 60 gün içinde referanduma gidilmesi lazım. Onaylamazsa veto edip TBMM'ye geri göndermesi lazım. Bana göre, yerel seçimlerin öne alınmasına meclis dur demiştir. Seçimlerin öne alınmasından önce birçok iş var. Suriye ile savaş halindeyiz. Her gün bir şehit oluyor. Birileri Cumhurbaşkanlığına çıkarken, yol güzergahının tamamen açılması için yapılan senaryolara, meclis tarafından bana göre dur dendiği bir noktadır bu. Büyükşehir Kanunu tasarısı var. Bunun kabul edilmesi halinde, İl Özel İdareleri kapanıyor. Beldelerimiz kapanıyor. İnegöl artık kabuğuna sığmıyor. Bir ilçenin kimliğini yok ediyorsunuz. Buradaki ilçe başkanının çöp toplamadan başka yetkisi olmayacak. İmar yetkilerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı alacak. Siz, mahalleleri Bursa'ya bağlayacaksınız. Suyunu pahalı içecek, emlak vergisi artacak, çöp vergisi artacak" dedi.

Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman da, "Beldemizin ilçe olmasını istiyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Karaman İlhan Demiröz İnegöl Politika Güncel Haberler

title