Haberler

CHP'li Özyürek: "AKP İktidarının Dökülmekte Olduğunun Belirtileri"

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Yanlış Yasa Metnini Onaylamasını, "AKP İktidarının Dökülmekte Olduğunun Belirtileridir" Sözleriyle Değerlendirdi.

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yanlış yasa metnini onaylamasını, "AKP iktidarının dökülmekte olduğunun belirtileridir" sözleriyle değerlendirdi. Özyürek, "AKP iktidarının, Cumhurbaşkanlığı dahil bürokraside profesyonel bürokratları tasfiye edip, acemi bürokratları iş başına getirmelerinden kaynaklanıyor. Bunlar hükümetin itibarını sarsan olaylardır. Onun için mutlaka önlenmesi gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yanlış yasa metnine onay vermesine muhalefetten tepki geldi. CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, konuyu ANKA'ya değerlendirirken, yaşananların temelinde AKP'nin özellikle bürokraside işini bilen deneyimli kadroları tasfiye etmesiyle yasa hazırlama işlerinin deneyimsiz kadrolara bırakılmasına bağladı. Özyürek'in değerlendirmesi özetle şöyle:

"Yasalara, Cumhurbaşkanlığına gitmeden önce Kanunlar Kararlar Dairesinde son şekli veriliyor. Oradaki teknik elemanların da söz konusu hatayı atladığı anlaşılıyor. Cumhurbaşkanı'na imzaya sunulmadan önce yine Cumhurbaşkanlığı'nın teknik birimleri bir kez daha inceliyor yasayı. Sayın Gül, o kadar acele yasaları onaylıyor ki teknik kadrosu muhtemelen bu tür incelemeler yapmaya fırsat bulamıyor. AKP iktidarının Cumhurbaşkanlığı dahil bürokraside acemi bürokratları iş başına getirmelerinden kaynaklanıyor. Bunlar hükümetin itibarını sarsan olaylardır. Onun için mutlaka önlenmesi gerekiyor. Şimdi bu yanlışlığı düzeltmek için TOBB yasasında olduğu gibi yeni bir kanun çıkartmaları lazım. Zamanı israf eden bir durumla karşı karşıyayız. Bu hatalar, artık AKP iktidarının dökülmekte olduğunun belirtileridir." (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title