Haberler

CHP'li Akgöl'den TBMM Başkanı'na "Mobbing" Sorusu

ANKARA - CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, "Türkiye Büyük Millet Meclis Genel Sekreterliğine bağlı birim yöneticilerinden herhangi biri yanında çalışanlara kötü muamele etmek veya ötekileştirme, mobbing, etnik"...

ANKARA - CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, "Türkiye Büyük Millet Meclis Genel Sekreterliğine bağlı birim yöneticilerinden herhangi biri yanında çalışanlara kötü muamele etmek veya ötekileştirme, mobbing, etnik ayrımcılık yaptığı iddiası ile bir soruşturma geçirmekte midir?" diye sordu.

Akgöl, Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Türkiye Büyük Millet Meclis Genel Sekreterliğine bağlı birim yöneticilerinden herhangi biri yanında çalışanlara kötü muamele etmek veya ötekileştirme, mobbing, etnik ayrımcılık yaptığı iddiası ile bir soruşturma geçirmekte midir, böyle bir soruşturma var ise ne aşamadadır; ilgili yönetici hakkında son iki yıl içinde memuriyeti kötüye kullanmak suçundan Cumhuriyet savcılığına yapılmış bir suç duyurusu var mıdır?

Eğer böyle bir soruşturma yapılıyor ise, ilgili yönetici soruşturmanın selameti ve iddiaya konu suçları personel üzerinde baskıya dönüştürebileceği ihtimali göz önünde tutularak görevinden soruşturma bitene kadar uzaklaştırılmış mıdır? Uzaklaştırılmadan soruşturma devam ettirilmişse, ifadeleri alınan personelin söz konusu duruma ilişkin olarak ne kadar gerçekçi beyanda bulunabilecekleri hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

İlgili yöneticinin uzmanlık alanı nedir, teşkilat kanununa göre sorumluluğundaki birimler hangileridir ve bu birimlerde yaptığı görev dağılımları ve bu görev şemalarında yer alan kişilerin eğitim durumları nelerdir?"

(MG/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cemil Çiçek Hasan Akgöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title