Haberler

Çgd Genel Başkanı Abakay: "Akp İktidarının AB Diye Bir Derdi Yok"

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, Avrupa Birliği'nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Fulle'e, AB kriterlerinin, AKP'nin umrunda olmadığını belirterek, "Ortadoğu'da artık din, mezhep eksenli ittifakı içinde yer"...

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, Avrupa Birliği'nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Fulle'e, AB kriterlerinin, AKP'nin umrunda olmadığını belirterek, "Ortadoğu'da artık din, mezhep eksenli ittifakı içinde yer alıyoruz Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, Avrupa Birliği'nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Fulle'e, AB kriterlerinin, AKP'nin umrunda olmadığını belirterek, "Ortadoğu'da artık din, mezhep eksenli ittifakı içinde yer alıyoruz. İktidarın AB diye bir derdi yok" dedi.

Ankara'da Başbakan Tayyip Erdoğan, AB Bakanı Egemen Bağış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeler yapan Fulle, Hilton Oteli'nde bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla da bir araya geldi. Toplantıda konuşan Abakay, Türkiye'de 90'dan fazla gazetecinin cezaevlerinde bulunduğunu, gazeteci-yazarlarla ilgili mahkemelerde açılan ve devam eden dava sayısının 10 bine yaklaştığını hatırlattı. Başbakan Erdoğan ve Hükümet üyelerinin, cezaevindeki gazetecileri "terörist" olarak gördüğünü öne süren Abakay, şunları söyledi:

"İktidar, Terörle Mücadele Kanunu'na dokunmuyor. Başbakan, gazetecileri açıktan tehdit ediyor. En son Bekir Coşkun olayında görüldü.Gazete yazarını, "Bu adamın kaleminden pislik akıyor' diye suçladı. Paşaları dava açmaya çağırdı.

AB kriterleri bu iktidarın umrunda değildir. Başbakan Katar'da açıkladı. AB'yi ciddiye almayarak, demokrasi, insan hakları, kadın hakları olmayan Arap liderlerine "İslam ülkeleri olarak biz bize yeteriz' dedi. Ortadoğu'da artık din, mezhep eksenli ittifakı içinde yer alıyoruz. İktidarın AB diye bir derdi yok.

Türkiye'de, imza attığımız AHİM içtihatları kararları uygulanmıyor. Bir yetkili çıkıp da yargıçlara, "Neden bu kararlara uymuyorsunuz?' demiyor.

Çok konuşulan, yeni Anayasa konusunda da çok umutlu olmayın. Bu Anayasa tartışmalarıyla Türkiye sadece oyalanıyor. Uzlaşma olmayacak. Başbakan geçen haftalar ortaya başkanlık sistemini attı. Oysa muhalefet partilerinin bu sisteme karşı oldukları biliniyor. Demek ki anayasa uzlaşma komisyonunda uzlaşma olmayacak. Uzlaşmazlık yoluna girildi." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title