Haberler

Çanakkale Boğazı'nda Düşük Hızlı Gemiye Römorkör Refakati

Çanakkale Boğazı'ndan Geçen Fayans Madeni Yüklü Türk Bayraklı Yük Gemisine, Hızının 3 Mile Düşmesi Üzerine Bir Römorkör Refakat Etti.

Çanakkale Boğazı'ndan geçen fayans madeni yüklü Türk bayraklı yük gemisine, hızının 3 mile düşmesi üzerine bir römorkör refakat etti.

İzmir'den Karabiga'ya fayans madeni götüren 570 grostonluk "Arel 2" isimli Türk bayraklı yük gemisi, Çanakkale Boğazı'na girdikten sonra şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızını kaybetmeye başladı. Boğaz içinde geminin hızının 4 milin altına düşmesi üzerine duruma el koyan Deniz Trafik İstasyonu, Sarıçay önlerinde geminin yanına "Söndüren 3" isimli römorkörü gönderdi. Saat 12.45 sıralarında Çanakkale Boğazı'nın en dar yeri olan Kilitbahir önlerine gelen gemi şiddetli rüzgar nedeniyle zaman zaman zor anlar

yaşarken, römorkör gemiyi arkadan takip ederek güvenliği sağladı.

Gemilerin boğaz içinde hızının en az 4 mil olmasının gerektiğini belirten yetkililer, bu hızın altında olan gemilerin güvenlik açısından ya römorkör tarafından çekildiğini ya da bir römorkörün kendilerine refakat ettiğini açıkladı.

(AÖ-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title