Haberler

Aynı Büfeye 1 Ayda 3 Kez Hırsız Girdi

Güncelleme:

Gebze'de polis karakoluna 500 metre uzakta bulunan bir büfede 1 ayda 3 kez hırsız girdi.

Son hırsızlık güvenlik kamerası ile görüntülendi. İşyeri sahibi daha önceki hırsızlığı bir taksi şoförünün karakola bildirdiği halde yakındaki karakoldaki polislerin "Orası bizim sorumluluk alanımızda değil" diyerek ilgilenmediklerini, bir başka hırsızlık olayının faillerini suçüstü yakalayıp polise teslim etmelerine rağmen mahkemenin serbest bıraktığını öne sürdü.

Gebze'deki İstasyon Mahallesi İstasyon Caddesi'nde bulunan Remzi Dilber'e ait büfeden 1 ay önce hırsızlık olduğunu belirken büfe çalışanlarından İsa Kahraman şöyle dedi:

"Bir önceki hırsızlıkta, burayı soyan hırsızlar gece 10 dakika dükkanı açmaya çalışıyorlar. Büfenin bulunduğu yer oldukça hareketli. Caddeden geçen bir taksici olayı görüyor ve hemen 500 metre ilerideki polis karakoluna giderek durumu ihbar ediyor. Polisler büfenin kendilerinin sorumluluk alanında olmadığını söylüyor, duruma müdahale etmiyor. Taksici bu kez Gebze Karakolu'nu arayıp oradaki polislere durumu bildiriyor. Onlar buraya gelene kadar hırsızlar 2 dakika fark ile büfemizi soyup kaçıyor. İlk başta İstasyon Karakolu'ndaki polisler duruma müdahale etse, büfemizi soyan hırsızları yakalarlardı."

Bir ayda 3 hırsızlık olayında 50 bin TL ve mal çalındı. Bir kez de içeriden viski çalan hırsızları suçüstü yakalayıp polise teslim ettik. Ancak mahkeme onları denetimli serbestlik yasası ile serbest bıraktı" dedi.

Mahale sakinlerinden Bayram Bozdemir ise bu semtte işyeri ve evlerden hırsızlık görüldüğünü öne sürdü.

Hırsızların güvenlik kamera kayıtlarının bulunduğunu ve bunları polise teslim ettiklerini de söyleyen büfe sahipleri ile mahalle sakinleri, bu kişilerin biran önce yakalanmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Kahraman Gebze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title