Haberler

Booth: "Türkiye Batı İçin Model"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İngiltere’nin eski başbakanlarından Tony Blair’in baldızı olan gazeteci Lauren Booth’u ağırladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İngiltere'nin eski başbakanlarından Tony Blair'in baldızı olan gazeteci Lauren Booth'u ağırladı. Müslüman olduktan sonra 8 yılda 32 İslam ülkesini gezdiğini ve her yerde farklı özelliklere şahit olduğunu anlatan Booth, Türkiye'nin Batı'daki Müslümanlar tarafından rol model olarak benimsendiğini söyledi.

Booth, Osmanlı'nın kurulduğu bölgeleri görmek ve Diriliş Ertuğrul dizi setini ziyaret etmek için geldiği Türkiye'de Bursa'ya da uğradı. Acemler'deki başkanlık makamında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret eden Booth, Türkiye'yi değerlendirdi. Alinur Aktaş, İngiliz misafirine Bursa'yı anlattı. Bursa'nın Türkiye'nin dördüncü büyük şehri olduğunu, Osmanlı'ya 130 yıl payitahtlık yaptığını söyleyen Başkan Aktaş, Lauren Booth'u Osmanlı'nın doğduğu topraklarda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İngiltere'de gazetecilik yapan Lauren Booth, Türkiye'nin kendi tarihine ve bütün Müslüman halklara, İslamiyet'e sahip çıkmasının dünyada hayranlıkla izlendiğini kaydetti. 8 yıldır Müslüman olduğunu ve bu süreçte 32 farklı İslam ülkesini ziyaret ettiğini belirten Booth, Malezya'da sakinlik ve edebi, Filistin'de cihadı, Körfez ülkelerinde ise zenginliği gördüğünü ifade etti. Türkiye'nin ise tarihine ve dünyadaki mazlum Müslümanlara sahip çıkmasının, sadece Suriye'den 4 milyona yakın mülteciyi ağırlamasının takdire şayan olduğunu vurgulayan Booth, bu durumun Batı'da dikkat çektiğini kaydetti.

Gazeteci Lauren Booth, açıklamasında, Diriliş Ertuğrul dizisini övdü. İngiltere'de yakın arkadaşları arasında son 6 aydır ana sohbet gündeminin Diriliş Ertuğrul dizisi olduğunu anlatan Booth, "Bu dizi sadece Türklerin değil bizlerin de tarihini ele alıyor. Ben açıkçası İngiliz krallarına nazaran Ertuğrul Gazi, Osman Gazi ve Fatih Sultan Mehmet Han'dan daha fazla ilham alıyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Lauren Booth Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title