Haberler

Binlerce Adıyamanlı Piknikte Buluştu

Kardeşlik ve dostluk ruhunun ön planda olduğu Adıyamanlılar pikniğine uzaktan ve yakından gelen binlerce vatandaş katıldı.

Yaşlı, genç, kadın, kız, çocuk demeden Sultangazi Kent ormanına akın ederek hasret gideren Adıyamanlılar doyasıya bir gün geçirdiler.

Adıyamanlılar vakfı tarafından bu yıl düzenlenen geleneksel pikniğe Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman AK parti Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Diyarbakır AK Parti Milletvekili Cuma İçten, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, İBB Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı ve Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan, Kâhta Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, Adıyaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, İSKİ Daire Başkanı Yusuf Tosun, Adıyaman Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan, Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Ali Şahin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Çevre ve Halk Sağlığı Daire Başkanı Oğuzhan Karaman, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Destekleme Genel Müdürlüğü Yayım Daire Başkanı M. Zeki Akgün, BOTAŞ Nabuco Projesi Teknik Lideri Ömer Korkmaz, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Belediye Meclis Üyelerinden Mustafa Karlı, Ramazan Aksoy, Abdurrahman Karayolig, Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Komisyon Başkanları Sanatçılar, Dengbejler, Şairler, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, İşadamları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

İSKİ Daire Başkanı Yusuf Tosun ve Gazeteci-Yazar Feti Akar'ın sunuculuğu yaptığı pikniğin açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, vakfın çalışmaları ile ilgili özet bilgiler verdi. Özkartal, "Başta Adıyaman olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından pikniğimize katılarak İstanbul'daki bütün Adıyamanlı hemşehrimize şükranlarımı sunuyorum. Adıyamanlılar vakfı bütün Adıyamanlıların evidir. Bu nedenle Adıyamanlıyım diyen her insan vakfımıza sahip çıkmasını beklediğini" söyleyerek, pikniğe katılan herkese teşekkür etti.

Protokol üyeleri, vakfın çalışmalarını takdirle karşıladılar

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, AK Parti Adıyaman AK parti Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Diyarbakır AK Parti Milletvekili Cuma İçten, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, Kâhta Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, Adıyaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan, Adıyaman Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol birer selamlama konuşması yaptılar. Konuşmacılar, Adıyamanlılar Vakfı tarafından her yıl piknik geleneği vesilesiyle binlerce Adıyamanlıyı bir arada buluşturarak, bir bayram havası yaşattığını ve örnek çalışmalarıyla herkesin büyük takdirini kazandığını belirterek, Vakıf Başkanı ve yöneticilerine çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Sanatçılar, söyledi vatandaşlar eğlendi

Adıyamanlı Türk halk Müziği Sanatçılarından Haydar Ulaş, Kâhtalı İbrahim, Kâhtalı Mustafa, İbrahim Harikases, Hüseyin Akar, Azer Aktaş, İbrahim Ocak, Mustafa Korkmaz, Cemil Fırat ve Gergerli Kerim her yıl olduğu gibi bu yılda birbirinden güzel türkülerle vatandaşları coşturdular. Birbirinden güzel yöre türküleriyle hemşehrilerini eğlendirerek güne damgasını vuran sanatçılar, gençlerle birlikte uzun süre halay çekerek oynadılar. Adıyamanlı şair Cumali Balıkçıoğlu ise, kendisinin bestelemiş olduğu "İstanbul" ve "Kardeşlik" şiirlerini okudu. Balıkçıoğlu, duygu yüklü şiirlerinden dolayı izleyicilerden büyük bir alkış aldı.

Çelikhanlı Dengbejler, pikniğe renk kattı

Çelikhan Belediyesinin katkılarıyla bu yıl ilk kez İstanbul'da Adıyamanlılar Vakfının pikniğine katılma şansı yakalayan Çelikhan'ın sevilen Dengbejlerden baba Haşim Tokdemir ve kızı Gülistan Tokdemir, her zaman olduğu gibi olumlu performansıyla dikkatleri üzerine çeken isim oldular. Sesi ve müziği ile pikniğe renk katan baba ve kız, seyircilerin yoğun sevgisiyle karşılaştılar. Özelikle Anadolu kültürüne has giyim tarzı ile dikkatleri üzerine çekerek vatandaşların ilgi odağı haline gelen Dengbej Gülistan Tokdemir, Adıyamanlılar Vakfının piknik şölenine ilk kez katıldığını ve böyle bir günde hemşehrileriyle birlikte olmaktan büyük onur duyduğunu belirtti.

Aksoy ailesinden döner ikramı

Hayırsever kişiliği ile tanınan ve vakfın bütün pikniklerinde olduğu gibi bu piknikte de döner teşkilatı kurarak sayısızca vatandaşlara döner ikramında bulunan Ramazan Aksoy ve kardeşleri, bu kez geniş ve baraj güzel manzaralı bir yerde başta protokol'ün ağır topları başta olmak üzere sayısızca vatandaşları ağırlayarak döner ziyafetinde bulundu.

Fedakâr gençler yine görev başındaydı

Pikniğin güvenliğini ve çay dağıtma sorumluğunu Adıyamanlılar Vakfı Gençlik Komisyonu ve Tirkidin Derneği tarafından üstlendi. Gün boyunca büyük bir efor sarf ederek kendilerine verilen görevi en iyi şekilde ifa eden gençler, aldığı olumlu not ile vakıf yöneticilerin ve pikniğe gelen bütün vatandaşların büyük takdirini kazandılar.

Çuval ve yumurta yarışması büyük ilgi gördü

Adıyamanlılar Vakfının piknik şöleninde bu yıl ilk kez çuval ve yumurta yarışması düzenlendi. Eğitim Komisyonu ve Üniversiteliler Komisyonu tarafından düzenlenen yarışmaya çok sayıda genç katıldı. Büyük bir beğeni toplayan yarışmada dereceye girenler ayakta alkışlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title